Brudklänning

Ja, som jag skrev i förra inlägget så vill jag visa lite bilder på min brudklänning som Åsa Thörner sydde till mig.
Detta är snart 10 år sedan... Åsa, mamma och jag åkte till en dam i Norrköping som gjorde klänningsmönster. Jag berättade hur jag ville att min klänning skulle se ut och så ritade hon upp den och tog alla mått. Jag fick ett helt färdigt mönster för 300 kr. Perfekt. Efter det åkte vi och köpte tyg och sedan satte Åsa igång. Jag hade aldrig kunnat bli mer nöjd med min klänning. Det är nog den jag hade valt idag också om jag skulle gift mig idag - 10 år senare. Den är så mycket jag, liksom.

Som jag berättat tidigare så hade ingen av fotograferna digitalkamera när vi gifte oss så alla kort vi har är papperskort. Vi har ingen scanner här hemma, så jag har helt enkelt tagit kort på korten, så kvalitén är därefter, men jag tror man får ett hum om hur klänningen (och hur vi) såg ut. Hör gärna av er till Åsa... hon syr jättefina kläder, som ni kan se på hennes blogg, dessutom är hon hur trevlig och mysig som helst!!!

Okej, det blir ganska många kort, för jag blev så glad och nostalgisk när jag tittade i vårt bröllopshäfte och vill visa lite för dig också...






På den här bilden ser man lite detaljer på klänningen. Spets på ärmar och livet. De vida ärmarna är gjorda av chiffongtyg och det ligger även ett lager sådant över själva "kjolen" och släpet. Mmm, jag älskar verkligen den här klänningen =)



En annan av mina vänner, Sofia, gjorde min frisyr. Vi började kl 6 på morgonen... Puh, det var bra gjort av henne tycker jag. Här kommer några bilder som visar frisyren lite också:

En "oskäggig" Peter Halldorf vigde oss.


Första pussen som gifta.

Nu har ni fått en liten nostalgitripp med mig. Tänk vad 10 år går fort... 

Jag har tänkt börja skriva "dagens citat" igen. Det blir barns funderingar, journalgrodor, försäkringsgrodor osv...

"Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässsa med bulller och bång." Gun 7 år

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ååååh så fin den var! Suktade lite efter ett foto helfigur rakt framifrån men man såg iaf översta delen på "knas-fotot" när du gör minen. Den ser helt underbar ut! Blir genast sugen på att ta fram våra fotoalbum och klänningen för den delen. Jag var också magiskt nöjd med min klänning, håret, makeup - ja hela dagen! Tänk att man bara gör det en gång... vi får allt ta och gifta om oss när vi firar 10 år eller nåt!

Kram Jenny

2010-04-08 @ 21:06:15
URL: http://www.ebifamiljen.se
Postat av: Anonym

Vilka fina ord du har! Så roligt att få de den på bild, tror knappt jag har några. Du var sååå fin.

ÅSA

2010-04-08 @ 21:13:50
URL: http://manomade.blogspot.com
Postat av: Bonnfrua

Visst minns jag den dagen! Det var folk överallt och mummen och jag gjorde "gläbb" innan vigseln. Ert bröllop var verkligen något i en egen division!!! Med alla videoklipp osv. :-)

Det är inte alls länge sedan jag såg en dansbandsbuss på vägen och associerade till ert bröllop. Ett dragspel och en sång... men vilket band var det????

Vad feminin din sida blev nu när du rosat till den. Passar dig!

Kramar

2010-04-09 @ 09:34:16
URL: http://bonnfrua.blogspot.com
Postat av: Jag själv

Ja, visst var det ett oförglömligt bröllop - men det är ju inte konstigt att jag tycker det ;o)

Jo, det var Thorleifs de hade hittat på, som sjöng för oss (eftersom vi båda avskyr dansband, men det sa de ju inte till dem...) och så var det Carola, min gamla fröken och andra som funnits med i våra liv och uppväxter. Ja, vi hade verkligen fantastiska värdar som fixade festen... Och familjerna som fixade med "gläbbet" och sånt, som behövdes till förrätten=)och som städade och kämpade hela dagen och natten.

2010-04-09 @ 09:51:51
URL: http://pastorsfrun.blogg.se/
Postat av: Sandra

Å så vackra ni är. Klänningen är fantastisk!

2010-04-09 @ 10:34:03
URL: http://www.lillaangelyne.blogspot.com
Postat av: designhappens

Kul med en klänning som man själv bestämt hur den ska se ut helt och hållet.Jag hade också en vän som sydde min men jag skulle inte välja samma klänningsmodell idag, men då har det ju gått betydligt fler år än sen ni gifte er. Äldsta dotterns klänning har nyss kommit hem och innan vi åkte upp till Sälen var hon bara tvungen att prova den då vi fick 10 min över innan vi skulle åka. Bilder på den dröjer dock till efter bröllopet. Förstår inte alls hur vi kan ha en dotter som ska gifta sig, vi som är så ungdomliga.... Skaffade barn tidigt och de gifter sig unga måste vara svaret/ kram Maria

2010-04-09 @ 17:42:53
URL: http://designhappens.blogg.se/
Postat av: Marie Breskic

Vilken vacker klänning! En riktig sagoprinsessklänning. Och den där foten bakom Peter Halldorf känner jag allt igen. Kapellet på Bjärka-Säby väl?

2010-04-10 @ 11:53:18
URL: http://mariebreskic.blogspot.com/
Postat av: Jag själv

Visst Marie, det är kapellet på Bjärka-Säby. Stefan gick ju där året innan mig och sedan var han "munk" där sista halvåret jag var på bibelskolan. Så det kändes naturligt att gifta sig där.

2010-04-10 @ 15:49:54
URL: http://pastorsfrun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0