Glad Påsk idag igen =)

Igår kväll vaknade Seth och grät flera gånger. Han drömde otäckt. Till slut kom han in till oss och la sig. Vi hade inte somnat när han kom och Stefan läste nyheter på sin Iphone. Plötsligt utbrister Stefan "nej!" Det visar sig att en kompis till Stefan precis har förlorat sin 25 åriga bror i en olycka. Seth sa då: "Men pappa, du kan ringa din kompis då" (med tanke på att klockan var närmare 00:00, så sa vi att det inte gick nu). Han fortsatte och sa "vi kan åka och hälsa på honom när han är ledsen". Härligt att han visar empati och omsorg tycker jag.
Jag tänkte att jag skulle vara lite pedagogisk och sa något i stil med att tråkiga saker kan hända och man blir ledsen och man får vara ledsen. Det är också viktigt att man tar hand om den som är ledsen.
Svaret på detta efter en stunds fundering blev:
"Mamma, om man fångar en mask kan man knyta fast den i en stolpe så den inte kan rymma".
?????
?????
Här är jag seriös och pedagogisk och han funderar på en mask... (han har hittat ett bolibompaspel på svt.se där det är maskar med, så antagligen kom funderingen därifrån.)

Nåja. När Malin och Olof och barnen kom igår hade Seth hunnit somna så imorse var Seth ivrig att få börja leka med sina kompisar. Kl 7:00 kom Amanda uppsmygandes och leken var i full gång på en gång. Det är roligt att barn som träffas ca två gånger om året kan hitta varandra direkt när de träffas och skratta och ha roligt. De har lekt hur bra som helst hela dagen.
Som vanligt kommer det en massa bilder från dagen =)

Malin, jag och Stefan åkte till kyrkan på gudstjänst kl 11 och strax innan vi for iväg gick Olof ut med barnen för att åka lite stjärtlapp. Frodo följde efter...


Seth, Olof, Amanda, Oliver och Frodo.

Jag orkade bara vara kvar i kyrkan knappt en timma, så Malin och jag åkte hem och då hittade vi denna skara i Tv-soffan:

Pippi på rymmen gick på tv till barnens glädje.

När Malin lagade middag gick vi andra ut och gick en sväng.

Glädje =)


En ganska pigg Mia idag.


Olof blev packåsna till trötta barn.


Vi fick även en uppvisning av kullebyttkonster nu på kvällen.

De har verkligen roligt ihop barnen. Vi vuxna också. Alltid när vi träffas så skrattar jag så tårarna sprutar och magen värker. Det är härligt!! Dessutom känner jag mig helt fri att lämna disk och allt för att vila när jag behöver och det är skönt när man mår såhär som jag gör nu. Just nu håller de på att fixa kvällsmat till barnen och jag ligger på sängen och vilar. Skönt!

Hoppas du har en bra långfredag!!
Kramar



Kommentarer
Postat av: Mummen

Vilken härlig dag ni haft, kul att se dej lite pigg i ögonen. Fin mössa....

Kram,kram

2010-04-02 @ 20:03:24
URL: http://mummen.blogspot.com
Postat av: Mummen

Pigg i ögonen ha,ha,ha.Men du är glad

2010-04-02 @ 20:05:11
URL: http://mummen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0