Recept!

Hejsan

Igår bloggade jag inget, eftersom jag helt enkelt inte orkade. Malin, Olof och barnen åkte hem på kvällen och när de åkt och Seth somnat så gjorde vi inte många knop =)
Idag har jag bakat filmjölksbröd. Himmelskt goda och lätta att göra!! Receptet tog jag jag från min svägerskas blogg:

Filmjölkslimpa
1 liter filmjölk
3 dl ljus sirap
3 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca 1,2 kg rågsikt
Blanda allt till en deg (jag använder assistenten). Den ska vara lite klibbig. Häll i en smord långpanna eller använd bakplåtspapper. Grädda i 100 grader i 30 minuter. Sedan höjer du till 150 grader och gräddar vidare i ytterligare 30 minuter. När den är klar penslar du den med kallt kaffe och delar sedan i fyra lika stora limpor. Klart!

Stefan, Seth och jag älskar detta bröd. Vi har ätit upp en fjärdedel redan. =)
När jag vilat en stund så bakade Seth och jag Cookies. Också ooootroligt lätta och goda!!! Receptet är hämtat från kokaihop.


Ingredienser (25 portioner/st.)

2 dl  vetemjöl  
1 tsk bakpulever  
2 dl havregryn  
75 gram grovt hackad mörk choklad  
75 gram grovt hakade hasselnötter/mandel  
100 gram rumsvarmt smör  
2 dl strösocker  
1 st ägg  

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser utan sockret. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
  2. Blanda alltsammans och klicka ut på bakpappersklädd plåt och platta ut dem något.
  3. Grädda i 175º i 15-18 min beroende på storlek.

Kan verkligen rekommendera er att testa dessa två recept!

Har två härliga kort från helgen som jag inte visat än så här kommer de:


Barnen målar ägg.


Tokiga, härliga, glada barn!

Imorgon kommer Seths farmor hit. Ska bli skönt - särskilt för Stefan att få lite avlastning. Dessutom blir det roligt för oss att ha henne här ett par dagar. Seth är förstås överlycklig =)

Nu ska jag kolla CSI och Stefan tittar på hockey.

Sov gott vänner!!!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Låter gott!

2010-04-06 @ 11:03:06
URL: http://www.ebifamiljen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0