Årskrönika 2010

Januari

Seth och jag firade nyår med Marcus och Lovisa i Örebro. Härlig helg!

Seth hade falsk krupp och akuten besöktes.

Det var väldigt mycket snö och väldigt kallt.



Februari

Precis i början av månaden fick vi den glada nyheten att jag var gravid. Tyvärr mådde jag inte något bra alls. Jag blev sjukskriven och spenderade dagarna på en madrass i källaren med en hink bredvid mig. Jag valde att vara i källaren, eftersom tv:n är större där. Jag följde alla möjliga konstiga tv serier bara för att få dagarna att gå.

Vi hade många födelsedagar i familjen. Hanna, Stefan, Marcus, Lovisa och pappa fyller år inom loppet av tolv dagar.

Seth var återigen sjuk med öroninflammation denna gång.

Det var fortsatt mycket snö och mamma och pappa kom för att hjälpa oss skotta ner snö från taket.



Mars

Första veckan i mars var det sportlov. Seth och jag tog oss hem till Kisa när Stefan var i Åre. Jag fungerade fortfarande inte pga illamående, så mamma tog hand om Seth.

Det var ännu fler födelsedagar... Morfar, mamma och jag fyllde år. Mamma och jag delar födelsedag :) Det är roligt det. Jag firade min födelsedag med bara tjejkompisar... Orkade inget annat, men jag minns att det var en härlig kväll. Av Stefan och Seth fick jag en joucepress och sju kilo frukt :)

Vi hälsade på hos svärmor och hon, Stefan och Seth åkte till Kolmåden och Terariet där för att titta på ormar, spindlar, hajar och andra hemskheter. Jag låg hemma i svärmors lägenhet och mådde illa...

Seth sjöng i kyrkan med sin kör Vox.



April

Jag började göra smycken för att stå ut i mitt illamående och isolering från umgänge. Jag orkade helt enkelt inte träffa så många, så ofta, som jag normalt gjort tidigare.

Vi firade påsk med underbara vännerna Malin och Olof från Alingsås. Solen sken och snön började sakteliga försvinna.

Jag hade några bättre dagar i mitt illamående. Men det var fortfarande fler dåliga dagar än bra.

Till min glädje började vitsipporna blomma. Jag älskar vitsippor, tussilago och blåsippor!

April 2010 kommer ändå för alltid vara den månad då vi fick det värsta beskedet vi fått i hela vårt liv och ett av de värsta man kan få. Vi åkte glada till ultraljud i Falun den 29:e april. Dagen innan hade vi lyssnat på barnets hjärta hos barnmorskan. Vi fick beskedet att vårt barn omöjligt kan leva utanför min mage... Den sorg och smärta, den chock... det är inget jag önskar någon någonsin.



Maj

4:e maj föddes så vår fina Silas, som var så perfekt skapad förutom en del, som gjorde det omöjligt för honom att leva utanför mig. Han hade så fina händer, fötter, näsa osv. Vi kunde verkligen se dragen av oss själva i honom. I den smärta som förlossningen och dagarna runt den var, så var det ändå otroligt hur burna av Gud och vänner vi kände oss.
Mamma och pappa tog hand om Seth och om oss. Silas föddes i Linköping, eftersom vi valde att åka hem till mamma och pappa för att Seth skulle ha någon som tog hand om honom. Det blev komplikationer så hela maj försvann i smärta, kan man säga. Ändå minns jag mycket fint. Vänner, familj som ställde upp för oss på ett sätt jag aldrig kunde drömma om eller någonsin kunnat förvänta mig.

Vi gick på marknad i Kisa. Det regnade och var ca 3 grader "varmt"... Hua. Senare blev det varmare och varmare och till slut kom försommaren. Underbart. Seth sprang knattelopp under Avestafestivalen :) Trots allt hade vi ändå en bra månad på många sätt.



Juni

Komplikationerna fortsatte och till slut opererades jag akut. Efter det gick återhämtningen bättre.

Visentparken invigdes och fick besök av oss.

Jag var på Loppis med Lina både i Avestaparken och i Horndal.

Midsommar firades tillsammans med mamma, pappa och Marcus med familj.



Juli

Oj, som vi firade semester denna månad. Vi var i Rom, Stefan och jag. Seth var hos farmor. Sedan åkte vi till Gullbranna där Stefan fick ett stipendie. Vi var kvar i Halmstad och träffade Åkessons, sedan for vi till Olssons i Karlskrona. Efter det blev det Kisa och mamma och pappa. Sedan till svärmor i Söderköping och sedan Alingsås och Malin och Olof. Efter det Dalsjöfors till Stefans bror med familj och bröllop där Stefan var vigselförättare. Sedan åkte vi hem. En fullspäckad semester med andra ord... Det var varmt! Över 30 grader nästan hela juli. Lovely på många sätt, enligt mig :)

Vi hade även urnsättning för Silas. En fin stund på Lilla Aska där nästan hela familjen var samlad och Åkessons var med och sjöng och läste bibeln.





Augusti

I augusti firade Stefan och jag 10 år som gifta. Seth var hos sin Hugokusin och lekte ett par dagar, när Stefan och jag var ute och åt och gick på bio.

Jag blev sjukskriven igen pga en enorm smärta i bäckenet. Flera komplikationer, som man tror berodde på alla hormonbehandlingar jag var tvungen att genomgå i samband med förlossning och efterföljande komplikationer. Leder, muskler och senor i bäckenet var inflammerade och det var faktiskt hemskt.

Vi var på Kolmården. Stefan klappade varg, eftersom han fått det i födelsedagspresent. Seth red på kamel, bl a.

Stefan åkte på Världspingstkonferensen i Stockholm och jag tog med mig Seth och åkte till mamma och pappa, eftersom jag återigen var sjukskriven på heltid.



September

Jag var fortfarande delvis sjukskriven. Vi hade församlingshelg och jag orkade bara vara med några timmar, eftersom jag hade så ont. När jag kom hem grät jag, eftersom jag så gärna ville må bra och kunna vara med. Där och då bestämde jag att se det jag klarade av istället för det jag inte klarade av. Jag bestämde mig för att leva och göra det bästa av situationen, trots den enorma smärtan jag hade.

Seth och Stefan gick på cirkus, vilket Seth fortfarande pratar om.

Seth var sjuk i hög feber...

Katterna drog in väldigt många möss och fåglar... Usch!

Hösten gjorde sitt intåg.

Seth var på springtävling igen och fick blodad tand. Senare började han träna springning, som blev skidträning när snön kom.



Oktober

Frodo drog in en duva, som var lika stor som henne själv. Hur hon fick in den genom deras lilla lucka är en gåta...
Vi åkte till Leksand hela familjen och tittade på hockey.

Jag vann en resa till Ullared med Hannah Graaf. Mamma, Lovisa och Åsa blev också medbjudna :) En oförglömlig resa, som betydde mycket för mig. Det var fantastiskt att få göra resan med kvinnorna i familjen ;)



November

Jag började jobba fullt igen.

Jag låg en vecka i hög feber. Jag var dålig i nästan tre veckor, men febern satt "bara" i en vecka.

Min barndomsvän Linda Sköldenström var och hälsade på en helg.

Första snön kom och bloggen firade två år :)

Mamma kom och hälsade på när Stefan var på pastorsakademin. Vi bakade lussebullar, pepparkakor och pepparkakshus.

Det var första advent!!!!

Vi fick våra nya sängar!!! Levererade av Pontus den härlige!!!



December

Advent!!!!! Behöver jag säga mer?? I love it!

Mycket snö och mycket kallt!!!

Lussebandyn gick av stapeln för tionde gången.

Vi åkte kälke och skridskor.

Vi spelade musikal.

Vi var på luciafirande hos Seths dagmamma.

Vi firade jul tillsammans med familjen.

Seth fyllde fem år.







December är ju inte slut än. Om det blir som vi planerat kommer bror min med familj och firar med Seth och mig. Stefan är på Unite i Västerås då.

Sammantaget så har detta varit det värsta året i mitt liv. Vi förlorade Silas... Samtidigt har jag lärt mig uppskatta det jag har på ett nytt sätt. Jag har fått se vänner backa upp oss, jag har fått se och känna hur Gud har burit oss. Jag uppskattar min familj, mer än någonsin. Så sammantaget så har detta år ÄVEN varit ett bra år på så många sätt...
Julen var jobbigare än jag trodde på ett sätt, för både jag och Stefan kände så tydligt hur någon fattades oss. Båda var ganska ledsna under julafton, men tack och lov var resten så bra, så vi fick ändå en bra jul.
Detta år har jag lärt mig att uppskatta att vara ensam. Jag har haft svårt för det tidigare, men nu har jag inte haft något val och jag uppskattar min egentid. Jag har också lärt mig att ta det lugnt, vilket jag kan ha svårt med...

Tack alla som följt bloggen detta år. Jag ser fram mot nästa år och hoppas du vill följa med i mina funderingar och i min vardag :)

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Hej Fin! Ja oj, vilket år. Inte mycket man skulle vilja önska någon människa att behöva uppleva. Men samtidigt så går livet vidare. Ni bär alltid Silas med er in i framtiden och han är för alltid en del av oss alla i familjen. Ni har påverkats av allt detta på ett sätt som kommer att prägla er för all framtid. Jag tror att ni någon gång kommer att vara till stor tröst för någon annan i samma eller liknande situation, om ni inte redan är det?!



Vi älskar er och önskar er allt gott inför det nya året, det är ni värda!



Kram Lovisa

2010-12-29 @ 23:34:14
Postat av: Linda Sköldenström

Hej vännen! Vad kul med en års-sammanfattning! Hjälp vilket jobb du gör! Roligt att läsa även om jag förstår att det varit ett tufft år för dig. Hade det så bra när jag hälsade på er! Det var så kul att ses igen!



Hoppas ni får ett bra nyår - och ett fantastiskt 2011!



Kramar

Linda

2010-12-30 @ 09:14:17
Postat av: Linda L

Hej min vän! Vilket år, jag har tänkt på er och bett för er. Guds plan och löften står kvar, även när livet tar vändningar som man inte tänkt sig -det är en stor trygghet. Kram på er hela familjen!

2010-12-30 @ 15:06:46
Postat av: Annika

Brukar läsa, men aldrig kommentera.

Jag ville bara säga att jag hoppas att ni ska få ett lättare 2011 och också att du skrivet så bra.

2010-12-30 @ 17:12:43
URL: http://mammamargit.blogg.se/
Postat av: Marie Breskic

Gott nytt år!

2010-12-30 @ 18:55:48
Postat av: Lina

Hej Vännnen! Vilket jobb att få ihop en hel årskrönika, men det var kul att läsa! Nu hoppas vi på ett nytt år med nya möjligheter och ett välsignat år för er som familj. Hoppas ni är friska nog att kunna komma och fika på söndag :o) Kram Lina

2010-12-30 @ 19:26:05
URL: http://www.homebylina.blogspot.com
Postat av: Cissa

Vilken fantastiskt fin årskrönika! :-)



Vilket år ni har haft! Både den djupaste sorg men samtidigt så mycket glädje!



Jag har läst din blogg sedan i februari och jag måste bara säga att du verkar vara en så fantastisk människa!



Kul också att läsa att du delar födelsedag med din mamma! Så gör vi här i familjen också, flera som delar födelsedagar. Jag fick min Ludvig på min 27-års dag!



Kram!

2010-12-31 @ 09:11:20
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0