Julgodis 1:a ronden

Dagens väder:
Runt -10, molnigt på morgonen, men klarnade upp under dagen med solsken.

Idag har Seth och jag gjort en sort julgodis. Bountybollar kallas de. och receptet är hämtat från Bloggfamiljens Matplatsen  

Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad
ev silver eller pärlemorkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med en silver eller pärlemorkula om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Det roliga är att när Seth hjälper till så gör han oftast det genom att leka med bilar bredvid, så även idag :)

Seth fick bestämma musiken idag. Först lyssnade vi på julsånger och sedan på Ullaredsskivan, som jag fick när jag var i Ullared i oktober. På bilden nedan ser ni hur det ser ut, jag rullar godiset och Seth leker med bilar - men vi är tillsammans och det är det viktiga. Som ni ser på mina händer så är smeten riktigt "flötig".


Resultatet:

Inte så jättefina, men väldigt goda :)

Det ska nog göras lite knäck här hemma också, men det får bli en annan dag... Idag har dagen mest gått ut på att titta på längdskidor och skidskytte och så har jag pysslat lite också. Stefan är fortfarande hängig och Seth har lite feber han också. Hoppas bara inte han också blir sådär dålig, som både jag och Stefan varit. (Jag hade ju samma som Stefan men för ca en månad sedan.)

Ikväll blir det nog lite glögg och en film :thumbup:


Kommentarer
Postat av: Anonym

Å det där lät riktigt gott! Ska nog se om man kan hinna med att göra dessa också. Man kan väl aldrig ha för mycket julgodis va? Ha en mysig lördagskväll! Kram, martina

2010-12-04 @ 18:19:37
URL: http://mamma-martina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0