Vad nu då?

Hm... hade egentligen inte tänkt att nämna det här, men både min syster och svägerska har länkat en artikel från Aftonbladet, där Stefan och jag är med, i deras bloggar. Sååå... jag gör det också.
Om ni vill kan ni läsa den här.

Nu undrar ni kanske varför vi är med i en artikel i Aftonbladet. Ja, vad ska man säga? De frågade om jag ville vara med och berätta om att jag är nöjd med ett barn och är tveksam till att få flera, medan Stefan gärna vill ha en till, folks reaktioner på detta samt hur Stefan och jag hanterar det. Jag tyckte det lät kul och jag är inte rädd för att stå för mina känslor och funderingar i ämnet, så jag sa ja.
Intervjun var mycket längre och jag sa t ex att Stefan är borta mycket i sitt jobb, men hon omtolkade det till att han reser mycket, men det spelar ju ingen roll. Han reser ju en del också =). Jag sa också att det finns de som vill få fler barn, men inte kan och jag kan ju troligtvis, men är ändå nöjd och detta ger mig dåligt samvete. En annan sak jag sa var att om jag verkligen ville ha fler barn skulle jag inte bry mig om att jag hade en jobbig graviditet, för det är det ju många som har, men som ändå vill ha fler barn... Oj, jag sa mycket mer, men jag kan inte återge allt. Men om någon har åsikter eller funderingar så går det ju självklart att fråga så kan jag svara =)

Nu kanske någon undrar om människor verkligen säger såna saker till oss, såsom att ensam barn är bortskämda och hemska osv. Ja, visst är det så. Vi får höra det mesta, men det ska jag nog ägna ett annat inlägg till =)

Artikeln fanns på aftonbladet.se men också i pappersformat och där var den ett helt uppslag! Det hade jag inte räknat med.

Ja, ja, nog om detta!

Hoppas ni haft en fin dag!

Jag jobbade halva dagen och Stefan halva. Imorgon blir jag hemma och vi hoppas att det är sista dagen nu och att Seth kan börja hos Berit igen. Vi får se. Han var feberfri ikväll, men han är trött och hängig och hostig, men det är ju inte särskilt konstigt, efter att ha varit sjuk så länge.

Dagens barncitat:
"Förr i tiden trodde man att storken gjorde barnen. Nu har man gått över till modernare metoder."
Anne, 8år

Kommentarer
Postat av: Helena

Hej! Vilken fin blogg du har :))

Vi har också "bara" ett barn och jag är tveksam till ett till medan min man definitivt vill ha ett till. (Blev många ett och till där!) Hur vi gör får tiden utvisa. Kul att du var med i tidningen :) Sköt om er och kram på dig!

2010-01-19 @ 22:48:35
Postat av: Johanna

Det måste ju vara upp till föräldrarna hur man vill ha det, ingen annan har ju med det att göra egentligen. Men det är klart, det kan ju vara svårt när man har olika åsikter.

Jag växte upp med tre syskon som var en bra bit äldre än mig, så under uppväxten var jag mer eller mindre ensambarn. Eftersom min dotter också har tre äldre syskon insåg jag att hon skulle hamna i samma sits, vilket jag inte ville. Det var en av orsakerna till att vi skaffade barn nummer två, men framför allt var det för att vi ville ha ett barn till. Jag tror inte att man ska skaffa barn enbart för att skaffa syskon till sitt första barn. Liksom "Du finns till bara för att din bror/syster skulle få ett syskon".

Oj, vad det här blev långt! Hoppas Seth kryar på sig och blir helt bra nu. Jag är hemma med Oskar som kräktes igår på dagis. Går och oroar mig för att bli magsjuk, avskyr att kräkas...

Postat av: Lovisa

Hej vännen och förlåt om jag gjorde något dumt som lade ut artikeln på min blogg. Skulle självklart ha frågat innan...men jag tänkte eftersom att den var ute på både nätet och i tidningen så var det ju "öppet" för alla att läsa och så tycker jag ju också att det blev en bra artikel. :o)



Hoppas ni har det bra. Pussa på grabbarna!! Kram Lovisa

2010-01-20 @ 09:23:44
Postat av: Marie Breskic

Men snälla rubriksättare på Aftonbladet, intervjun handlar inte om någon dragkamp. Och bilderna antyder ju också att ni på något vis ligger i ständig kamp om fler barn eller ej. Seth hade rätt. Där borde ha varit mer glada bilder på honom istället:)Men intervjun var bra, tycker jag och de som verkligen befinner sig i en dragkamp om fler barn eller inte fler barn och därför läser intervjun kan lära sig en hel del om respekt och lyssnande av er.



2010-01-20 @ 11:31:18
URL: http://mariebreskic.blogspot.com/
Postat av: Jag själv

Håller med dig Marie - rubriken är ganska missvisande för hur Stefan och jag har det. Vi har verkligen ingen dragkamp!!! Vi är trygga i vår relation och vi har det bra =)



Tack för att ni gillade artikeln och för att ni kommenterar. Det finns ju många åsikter i ämnet och jag "sticker ut hakan" lite... Men det är bra. Det kanske väcker lite tankar och förståelse.

Kramar

2010-01-20 @ 21:05:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0