Inget unikt här...

Ja, idag skrivs det mycket om snön så jag är inte unik i denna fråga idag. Men jag vill berätta om hur min bildag varit idag. Det har väl inte undgått någon (om man inte bor i Serbien eller så förstås) att det har snöat idag och inatt. När jag skulle skjutsa Seth till dagmamman var det inte skottat på de små vägarna. Bilen gick som den ville, trots att jag höll ratten krampaktigt rak... Vi kom fram till dagmamman och jag lämnade in Seth. Så skulle jag åka och kom ingenstans. Jag försökte backa, köra framåt, backa, framåt, backa... ja du förstår. Dagmamman kom ut och skottade snö vid julen och puttade på och efter några försök kom jag iväg. Jag bad en bön och det gick bra att ta mig ut till de mer plogade vägarna. Jag kom tio minuter sent för att hämta upp min kollega, som åker med mig vissa dagar. Som tur var - eller inte för honom förstås, men för mig - så gick han ut med lågskor och blev genomblöt. Dessutom fick han rejält med snö innanför jackan när han stängde dörren vid soprummet. Så han fick gå in och byta strumpor och skor. Kanske även tröja, minns inte. Så när jag kom var han ganska precis klar.
När jag sedan kom hem och skulle hämta Seth så hade de fortfarande inte plogat småvägarna, men precis utanför dagmamman hade grannen kört av, så jag blev inte ståendes där iallafall. När vi svängde in på vår väg blev jag fundersam. Där låg det drivor i snön förutom den djupa snö som var. Jag tog sats och körde där det var minst snö. Men jag körde fast. Jag sprang och lånade en grannes spade och skottade bort drivan runt framhjulen och under bilen. Jag kom inte många centimeter trots detta. Då kom ett par andra grannar gåendes och de hjälpte mig att skotta och putta på, så efter ett tag kom vi iväg, men det var knappt att vi kom fram till vår garageuppfart - som för övrigt nästan var snöfri och skottad.

Vi åkte iväg till Shalom och Vox och körde i de spår vi tidigare gjort. När vi kom hem därifrån, Seth och jag (Stefan är i Borlänge ikväll) så hade vägen skottats. Hurra tänkte jag, tills jag kom fram till vår garageuppfart. En vall som var ca 2 meter bred och 1 meter hög låg framför garageuppfarten. Jaha, det var bara att börja skicka in Seth att titta på "Hemlig agent" och "Amigo" på barnkanalen och så ta spaden och försöka göra rent. Jag insåg snabbt att jag är i enormt behov av att träna, för jag orkade inte. Snön var så hårt packad och tung att jag bara orkade skotta så bilen kom in. Den står i garaget nu så kan Stefan ställa bilen på garageuppfarten som det går att komma in på. Resten får vi ta imorgon.


Det syns inte så väl, men den var/är minst två meter bred och en meter hög där den är som högst.

Någon post fick vi inte idag, men det var det visst inte många som fick i Dalarna.

Ja, det blev en lång redovisning. :) Seth sammanfattade dagen på ett bra sätt: "Det här var ett riktigt äventyr." Ha ha, jag håller med förutom när vi kom hem och hittade snövallen...

Nu sover Seth och smörgåstårtan är gjord. Jag tittar på Let´s Dance men har datorn i knät och kollar runt lite på bloggar och facebook och så. Min vanliga fredagsrutin alltså.

Imorgon väntar ju kalas och bror med familj. Rapport och bilder kommer någon gång i helgen! :)
Kramar från mig.

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Ojojoj...vilken dag! Usch för snön...nu tycker jag att det räcker! Kram på dig, vi ses imorgon

2011-02-11 @ 21:42:39
Postat av: Svåger C.

Ingen post?!

...då stressade jag i onödan med att få present på lådan, alltså. :(

2011-02-12 @ 07:42:46
Postat av: Anita

Det låter som du hade skånsk vinter. Här i Malmö hade vi det så där från ca 24 nov till mitten på januari. Inga smågator plogade inte. Halt och svlais etc, men i skåne ska det vara så

2011-02-12 @ 10:30:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0