Kallt och flyttfunderingar

Det är kallt att vara ute på skidträning när det är under 10 minusgrader. Men barnen och ledarna (och föräldrarna) är tappra. Seth och jag fick stressa till träningen idag. Jag var i Västerås på utbildning och Stefan är i Örebro och träffar lite ungdomar och annat folk där. Så idag hämtade Zara Seth hos dagmamman. Tack och lov för vänner som kan hjälpa till :) Det var halt på vägarna så det tog lite tid att åka från Västerås till Fagersta och sedan från Fagersta till Avesta. 17:50 hämtade jag Seth hos Zara och klockan 18 började träningen. Vi racade hem och hämtade skidorna och jag fick på mig ett par raggisar och termobyxor och så for vi iväg till Rembo. Vi kom tio minuter försent, men det gjorde inte så mycket. Seth är så nöjd och glad när han får träna. Det blev inte så lång träning eftersom det var så kallt. Efter en stund bjöds det på korv till alla barn. Rembo IK är en VÄLDIGT bra klubb!!!

Idag sa Seth att han inte tänker flytta med Stefan och mig till Örebro. Han ska bo kvar här i Avesta!!! Han vill inte flytta från sina vänner!
Plutten, jag tycker så synd om honom. Det här med flytten tar på honom (den tar på oss alla på flera olika plan, men vi vuxna förstår ju innebörden på ett annat sätt och dessutom är det ju vårt beslut, Seth får ju bara hänga med). Han frågar nästan dagligen varför vi ska flytta. Vissa dagar tycker han i och för sig att det ska bli roligt, men oftast tycker han att det är konstigt och tråkigt. Jag hoppas att det ordnar sig snart med boende till oss, så att vi kan börja förbereda honom och oss själva på hur det kommer se ut och hur området är. Jag hoppas vi hamnar i ett område med mycket barn och mycket grönyta... Det är min bön i alla fall. Jag hoppas att han får nya vänner i området vi kommer bo och i kyrkan så att han kan trivas. Jag hoppas han hamnar i en bra skola och fritids.  Jag hoppas han får behålla flera av de vänner han har här i Avesta och att vi kan hälsa på varandra. Jag är säker på att flytten kommer gå bra, men jag tänker så mycket på Seth och hur det kommer bli för honom. Vi vuxna och våra beslut påverkar ju vårt barn och han har inget att säga till om i sådana här stora beslut. Jag är helt övertygad om att det kommer bli hur bra som helst för både Stefan och mig i Örebro och jag hoppas allt blir bra för Seth också! Han har det ju så bra här med dagmamma, vänner, kyrka, träning osv... Ja, jag är en orolig typ när det kommer till Seth :D Han är ju det viktigaste och bästa vi har, Stefan och jag. Min önskan och min strävan är ju att han ska må bra och ha det så bra som han bara kan.

Oj, det blev ett långt inlägg om mina funderingar kring flytten. Det är mycket glädje, mycket sorg och en hel del oro kring denna flytt. Inget är någonsin bara svart eller vitt, eller hur :)?

Nä, nu ska jag faktiskt snart stänga av datorn och säga hej till min kudde.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det kommer säkert att gå bra med flytten för Seth, men jag förstår att du oroar dig. Ber för att ni hittar bostad snart, det är ju skönt att veta vart man ska ta vägen!

Postat av: Annika Nurmi

-10, här i Boden har det varit 30 grader kallt var enda dag när man ska till komvux. I två veckor har det varit så, och vi har haft runt -20 i 4 månader. man börjar bli lite småless. Hoppas att allt går bra med flytten. Tänker mycket på er och ber för er.

Hjärtliga hälsningar från Annika Nurmi i Boden.

2011-02-23 @ 09:44:21
Postat av: Jenny

Åh, ska ni flytta till Örebro? Jag är så dålig på att läsa andras bloggar nu för tiden så jag missar 75% av det du och alla andra skriver men ibland försöker jag läsa ikapp mig. Hoppas det blir bra för er där och det ska bli spännande att höra var ni kommer bo och jobbet och allt det där! Kramar Jenny

2011-02-23 @ 12:13:12
URL: http://ebifamiljen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0