Vantar och snäll farbror.

Seths tumvantar har gått sönder. Ni vet sådana där som går upp en bit på armen och står emot väta rätt så bra. Så idag sprang jag runt på varenda affär i Avesta - kändes det som - och letade nya sådana vantar. Svaret jag fick överallt var: "Nej, de är slut". På en affär sa damen ifråga även "Ja, vintern är längre än vanligt". Va!!!! Det är januari! Inte kan väl vi vara unika i att behöva ett par vantar? Hur kan de vara slut överallt i JANUARI!? Vintern brukar ju iaf vara till mars, ungefär. Ska man köpa flera par vantar i oktober, ifall de går sönder? Ja, det är klart att jag kan köpa två par likadana vantar till Seth, men jag tänkte inte på det i oktober...
Ha ha, ja ja, jag köpte iaf ett par stickade vantar och hoppas han kan hålla sig varm i dem. Jag är inte så upprörd som jag låter, men jag blev förvånad :)

En annan sak som jag vill berätta är att i lördags var Seth och jag och storhandlade. En go farbror stod framför oss och handlade lite grejer. När han betalat frågade han mig om han skulle hjälpa mig att packa i varorna, eftersom jag hade så mycket. Wow. Vilken vänlighet. Det är inte varje dag man möter det. Det som var så tragiskt i sammanhanget är att jag inte tänkte efter utan sa: "Nej tack, det går bra ändå". Så dum jag är. Svaret kom automatiskt. Så ovan är jag att ta emot hjälp från främmande människor. Jag ångrade mig sen när jag stod svettig och stressad och packade i varorna så fort jag kunde eftersom jag hade människor bakom mig.

Seth ville sova i vårt gästrum inatt. Vilka idéer han har :) Såklart fick han sova där och där ligger han nu och sover så gott tillsammans med ca 100 gosedjur.


Sov gott :D


Kommentarer
Postat av: Minna

Sån är jag med. Jag glömmer aldrig när Agnes var bebis och jag hade tvillingvagn till henne och Ella. Det var jätte jobbigt att komma in genom dagisdörren och försöka hålla den öppen samtidigt som jag försökte parera tvillingvagnen så den skulle gå igenom smidigt, se till så att inte Julia blev klämd mellan vagnen o dörren osv När det äntligen kom någon annan förälder samtidigt som var vänlig nog att fråga om de skulle hjälpa till med dörren svarade jag alltid Tack, det går bra ändå. Måste verkligen bli bättre på att ta emot hjälp.

2011-01-26 @ 22:35:41
URL: http://tjejmamma.blogg.se/
Postat av: Johanna

Har du letat efter vantar typ på Ica? I vår affär har de en snurra med vantar och mössor fortfarande. Helt otroligt att de säger att det är en ovanligt lång vinter... snart plockar de nog fram shorts!

Postat av: Mummen

Varför är det sååå svårt att ta emot hjälp? Vi måste nog bli bättre på det.

Ska leta vantar i dag.

Ha en bra dag

Kram

2011-01-27 @ 07:22:52
URL: http://mummen.blogspot.com
Postat av: Lojsi

Vilken snäll farbror :o) Och varför är det så svårt att tacka ja till hjälp från andra?? Verkligen en bra fråga. För när jag frågar någon om jag kan hjälpa dom så gör jag ju det för att jag GÄRNA vill hjälpa till. Och får man då ett nej känner man sig lite snopen...Men ändå gör man likadant själv.



Lycka till med vantarna :o)



Kram Lovisa

2011-01-27 @ 09:51:11
Postat av: E-K

Vi köper faktiskt alltid extra vantar till barnen redan från början (när vi ändå är i Ullared...) efter en vinter när J gjorde åt tre par... Men i år har mina vantar gått sönder, och det hade jag inte någon reserv för... :)

2011-01-27 @ 19:59:40
URL: http://emmakaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0