Kvalster

Varje morgon när jag vaknar har jag fått nya stora kliande utslag på benen och armarna. De svullnar upp och blir stora som enkronor, eller femkronor. Inte skoj!!! Jag pratade med mina sjuksköterskorarbetskompisar och de tror att det är kvalsterbett. Yiäk!!! Kvalster!!! Hur fräscht är det då?? Dessutom verkar jag få värsta allergireaktionen på betten, eftersom de svullnar upp, blir röda och varma. Katterna sover hos mig varje natt och det är ju de som drar in dessa kvalster, eller vad det nu är som biter mig. Det är bara jag som blir biten dessutom, inte Stefan och inte Seth. Jag måste helt enkelt smaka riktigt gott :D

Inatt är katterna bannlysta ur vårt sovrum!! Inga mer bett här!!! Jag brukar vädra mina sängkläder så det är inte det att jag är ofräsch som gör det, bara så ingen tror att jag är lortig av mig ;) Jag har börjat äta någon receptfri tablett med antihistamin i, som ska ta bort den allergiska reaktionen. Hoppas det hjälper!

Jaha, fräscht inlägg va??? Ja, ja, det är ju mitt liv det handlar om och just nu är detta en kliande del av mitt liv...

Kommentarer
Postat av: Marie Breskic

Min kompis hade samma problem. Hon kommenterade på min gamla, stängda blogg, få se nu ...

2011-03-30 @ 20:09:56
URL: http://utrikesmarie.blogspot.com
Postat av: Marie Breskic

Här är några kommentarer som dök upp i min gamla blogg när skrev om konstiga bett vi fått.



Anonym sa...

Hej Marie!

Ville bara säga att det där med loppor/löss har vi varit med om, tyvärr. I våras formligen exploderade det och det kändes som om vi aldrig skulle bli av med dem. Särskilt jag och E blev väldigt fult bitna. Kunde nästan inte sova pg.a. dem. Vi sprayade medel på våra katter som vi trodde tog med dem in, bytte sängkläder. Tvättade allt i minst 60 grader kämpade och kämpade. Jag läste massor om det. Om man ej har anticimex i närheten kan man ta kokhett såpavatten och skrubba golven med. Dammsuga noga och ofta. En loppa/vägglus kan inte leva mer än 2-3 veckor utan ett djur att bo på/i. Människor duger ej som värddjur. Men det gäller att dammsuga upp äggen... Annars tar det längre tid. Katter som jagat fåglar kan få fågelloppor, vi tror att det var det vi hade. Men det tog aldrig slut - så vi ringde anticimex. Sen blev våra katter i utekatter....

- Bläää vad jobbigt det var!!!

Ska be för er - kram M1



2007-10-22 17:21

Marie Breskic sa...

Vägglöss kan leva länge utan värddjur och gar inte att tvätta bort, enligt vad jag har läst (anticimex info), men var "lus" tycks ha slutat smaka pa oss. Det skulle bara vara intressant att veta vem det var som tyckte vi var sa smaskiga!



2007-10-23 11:15

David sa...

En vägglus kan leva typ 9 månader och väcks till liv av vår utandningsluft eller nåt sånt... Jag har haft i omgångar vägglöss... Anticimex har väl typ klippkort här snart... Som tur är så bor jag i hyreslägenhet men jag vet inte hur jag ska bli av med dom. Nu ska jag slänga sängen.



2008-04-21 22:49

Marie Breskic sa...

Stackars, stackars dig! Våra bett var helt klart inte från vägglöss för de bara upphörde helt plötsligt, men jag har slutat vara slarvig med vädring för tydligen kan kvalster av vissa sorter också bitas. (Kvalster dör av solljus, kyla och torka).



Men Anticimex vars hela grund är byggd på vägglöss borde kunna lösa ditt problem. Verkligen konstigt. Jag gör som M1 gjorde och ber en vägglusutrotningsbön för dig.

2011-03-30 @ 20:19:55
URL: http://utrikesmarie.blogspot.com
Postat av: Susi

Åh nej, det som är så mysigt med katter i sängen! Men så klart inget vidare med kvalsterbett, låter jätteläskigt!

2011-03-31 @ 00:50:47
URL: http://livetmusikochceliaki.net
Postat av: Bonnfrua

Uschalingen!!!

Det är just pga sånt här jag är skeptisk till katter i sängen... fast att Tigermannen allt gör försök... :-)

Likaså är jag nojjig när det gäller att lägga sig i sängen med vanliga kläder. Onödig nojja kanske men tänk om något har fastnat och sedan hamnar i sängen, typ en lus, loppa, kvalster eller nåt.

Så än så länge har vi klarat oss!



Hoppas du får orning på´t!



Kram

2011-03-31 @ 13:21:47
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0