Lök och Lego

Inatt var Seth och jag vakna ca två timmar (mellan 02 - 04). Av någon anledning kunde han inte sova och kom in och la sig i vår säng och det innebär oftast att jag har hans ben någonstans på mig. Inatt var det en sådan natt som han inte kunde somna om.  Runt 03 kom frågan: "Mamma, får jag titta på barnkanalen?" "Nej, det är mitt i natten." Tystnad en liten stund. "Mamma, får jag spela på din telefon?" "Nej, det är mitt i natten, försök sova nu."
Ha ha. När Seth är vaken, är jag vaken, även när han är tyst. Det bara är så. Stefan slumrade till då och då under denna tid.
Så kvällen har gått i gråtandets tecken. Oj, vad trött han varit. Han har brutit ihop för det minsta och mesta. Så vi kom överens om att inte åka till simskolan idag och det var nog tur, för han sover redan. Jag vet inte när han somnade såhär tidigt senast. Men det är inte konstigt efter en helg då han somnade sent varje kväll och dessutom med tanke på tidsomställningen.

Såhär ser det ut hos oss när Seth vill hjälpa till att skala lök:

Glasögonen är på för att det inte ska svida i ögonen. :D

När vi var i Stockholm köpte vi en ny lunch/fruktlåda till Seth att ha med sig till skolan. Vi tyckte den var lite häftig.

Vad tycker du? (Locket står alltså på själva lådan på bilden, så när den är stängd ser det ut som en stor legobit.)

Tyvärr var det ett barn i klassen som skrattade åt den, så vi får väl se om han vill använda den igen. Vi försöker peppa honom med att han kan tycka att något är fint även om någon annan inte tycker det. Men jag kommer ihåg när jag gick i ettan eller tvåan och jag fick ett par nya skor. En klasskompis till mig tyckte de såg ut som bebisskor och sen hade inte jag på mig dem mer. Lite konstigt, för efter det har jag alltid varit sådan som haft det jag själv tycker är fint och inte brytt mig särskilt mycket om vad andra tycker. Hoppas han också kan känna så i framtiden.

Jahapp, vilken lång kväll det blev nu, när Seth redan sover. Ska nog läsa lite :).

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ja sånt där kan man bli ledsen för. Jag hade en klasskompis på lågstadiet som klankade ner på allt jag hade. Till och med strumporna var fel. Mamma har berättat i efterhand att jag kom hem besviken och upprörd varenda dag när hon hade hittat nåt nytt "fel" på mig.



Jag tyckte hans matlåda var jättecool, hoppas han gillar den ändå!



Kram Jenny

2011-11-01 @ 21:03:09
URL: http://ebifamiljen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0