Tidigt, men härligt

Igårkväll hade Seth lite feber och imorse kom han och la sig hos mig runt 5.30 och var som en liten kamin... Så han och jag har varit hemma idag. Han har feber, men har varit ganska pigg. Han har lekt och tittat på tv. Vi har även gjort lite mer juligt här hemma.
I söndags var vi ute på stan lite. Då hittade vi en gran vi fastnade för. Vi brukar inte ha gran, eftersom vi aldrig är hemma över jul. Antingen är vi hos mamma och pappa eller hos Christian och Emma i Dalsjöfors. Men i år är julen så kort och vi är hemma mycket mer än vanligt, så vi bestämde oss för att ha en gran - en riktig gran. Det är viktigt för både Stefan och mig. Sen började vi fundera... var får vi plats med en gran... var gör vi av den när julen är slut (vi bor mitt inne i stan, så det är inte bara att slänga ut den), hur mycket barr blir det överallt när katterna leker med kulor och annat som hänger i granen och var kan vi ha den innan man tar in den i värmen? Ni vet, helst ska den ju stå i ett garage eller källare för att acklimatisera sig innan den kommer in i värmen. Så när vi gick förbi en plastgran, som vi båda hajade till över, så bestämde vi oss för att köpa den. Den är svart. Eftersom vi inte kan ha en riktig gran, kan vi lika gärna göra något annat av det än att ha en grön fejkgran. Den är inte så stor heller, så vi får plats bra med den.

Igår tog Seth och Stefan upp den. Ja, det är tidigt, det tycker tom jag, MEN det är förfärligt mysigt att redan ha den framme. Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, eller hur? Så idag har Seth och jag pyntat granen.



Såhär blev det:

Helt underbart att Seth hjälper till. Jag har varit noggrann med att inte "rätta till" för mycket av det han har hängt upp. Hans fina gubbar han målade förra fredagen finns med och om det kommer mer pynt från skolan så får det plats också. Det är nog världens finaste gran, för mig, eftersom det är den första Seth och jag pyntat tillsammans. (Stefan tyckte det var okej att inte vara med och pynta...)

Seth kom in i "feelingen" så han fortsatte i sitt rum.


Glitter överallt.




Han har även lekt med den kartong som granen var i. Det behövs inte mycket för att han ska vara nöjd. Det har blivit ett hus till katterna.



I skrivandets stund har huset även fått fina motorcykelstickers på sig, fått laserstrålat målade på sig och en tråd som går lite hur som haver. Finfint!

Jag har även passat på att baka lite pepparkaksmuffins.


Seth har dekorerat två och dem blev det strössel på...


Och så har jag bakat saffransskorpor. Smaskens! Det får nog bli lite glögg och skorpa när Stefan kommer hem ikväll. Lite vardagslyx.


Så trots en febrig son, så har vi haft en bra dag idag.
Imorgon är Stefan hemma och jag har heldag och kväll med jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0