Ullared och snus

Det var en fullspäckad dag igår. Jag var i kyrkan vid 9 tiden för att öva med musiker och Johanna inför gudstjänsten. Vi var färdiga runt 10 för vid 10.15 kom barnkören och sjöng igenom sångerna de skulle sjunga. Helt fantastisk, som vanligt, att lyssna på barn när de sjunger och det lyser ur ögonen på dem. Helt plötsligt såg jag att Seth vinkade åt någon och när jag vände mig om satt Mathilda och Jacob (från Avesta, men Mathilda bor numer i Örebro) där. Det lyste ur Seths ögon när han såg dem :).

Direkt efter mötet åkte Seth och jag på barnkalas i Hallsbergs badhus och var där några timmar. Stefan var upptagen på annat håll. När vi kom hem var det bara att laga middag. Sen var det i stort sett dags för Seth att sova. Stefan och jag tänkte kolla på film och bara umgås, eftersom han ska vara borta en vecka nu. Men jag, gamla trötta tant ;), klarade inte av att sitta uppe utan fick gå och lägga mig. Ja ja, så kan det gå.

När Lovisa och jag var ute och fikade i lördags pratade vi om att det skulle vara roligt att göra en tjejresa till Ullared, precis som vi gjorde förra året. (Men den gången blev vi ju bjudna på den tillsammans med Hannah Graaf. Inlägg om den resan finns i arkivet från oktober förra året om någon vill läsa :)). Det lustiga i mitt fall är att jag lever tillsammans med TVÅ karlar som VILL åka till Ullared och shoppa. Hur vanligt är det då?? Annars får jag höra av vänner och bekanta att karlarna inte vill med, men vissa "offrar" sig... Jag tycker det är väldigt roligt att Stefan tycker det är roligt och vi ska dit i november. Men någon gång framöver vill jag nog gärna göra en tjejresa också. Hur vet jag då att Seth gillar det? Jo, han har ju varit med dit, men det är ett par år sedan. Han har dock ett minne som en elefant och minns det. I lördags rockade han musik för fullt och hittade en Ullaredcd, som vi fick i goodiebagen i Ullared förra året. Där är en sång där de just sjunger "alla vill till Ullared, till Ullared, till Ullared..." När den sången spelades för fullt kom Seth springandes och ropade glatt: "Mamma, mamma, när vi behöver köpa kalsonger och strumpor till mig kan vi ju åka till Ullared!!!" Ja, det kan vi ju göra, ha ha.

Idag stängde fritids lite tidigare, så Seth och jag har haft en go eftermiddag. Vi är båda för det här med att mysa :). Just nu sitter han bredvid mig och spelar ett Speedwayspel på min Iphone, som Stefan laddat ner. Seth är Antonio Lindbäck eller Andreas Johnsson när han spelar.

Imorgon är det jobb och skola, som vanligt och simskola på kvällen. Gillar inte detta när Stefan är borta en vecka, även om jag borde vara van. Men han kommer ha det så bra. När vi cyklade till skolan idag, sa Seth att han ska be för Stefan i skolan (de har morgonbön i skolan) eftersom Stefan kommer sakna oss två så mycket. :) Ja, det är ju sant och vi kommer sakna honom.
Jag har idag fått frågan vad "piiip "(en svordom) betyder. Det fick jag förklara och att vi inte vill använda såna ord hos oss. Efter en stund kom frågan vad snus är. Ja, det fick jag också försöka förklara, det är inte så lätt... Seth sa att han inte ska snusa, utan jaga tjuvar när han blir stort. Ja, det var klokt tycker jag. Ha ha.

Kommentarer
Postat av: Kristina

ni har verkligen ett fullspäckat schema. Ta inte ut dig. Vad härlig Seth är. Ha en bra vecka trots makens frånvaro. Kram

2011-10-03 @ 19:39:50
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: mummen

Hej, tittar in och kollar hur ni haft det. Hoppas det går bra i veckan.

Sethponken, han är go han.

Kram

2011-10-03 @ 20:36:54
URL: http://mummen.blogspot.com
Postat av: skrivmoster

Hej! Har varit inne och läst både här och där ...

Ni verkar ha det bra! Kul att du planerar för Ullared. Jag som bor så långt upp i norr var i Ullared senast i början av september. Vi tycker både jag och min man att det är jättekul att åka dit! Nu är där så stort att det inte var nån trängsel. Härlig restaurang och kaffebar inte att förglömma! Ha det så bra och se fram mot en eller flera Ullareds-resor!! Kram!

2011-10-08 @ 10:34:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0