Seth

God kväller kära vän.
Sitter här i min ensamhet. Seth ligger i sin säng och snorar och försöker somna och Stefan är i kyrkan på "Ny i stan" träff.
Idag när jag lämnade Seth i skolan träffade vi hans kompis - som han leker mest med - och hennes mamma. Mamman berättade att hon får höra mycket om Seth och vad de gör, av dottern. Hm... jag får inte veta något av Seth. Jag frågar varje dag vad han gjort och hur han haft det. De uttömmande svaren jag får är: "jag kommer inte ihåg..." Om man ställer en en direkt fråga, såsom "har du haft det bra?" ja, då kan man få ett "ja" till svar. Jag vill minnas att min bror var likadan och Stefan är också sån till viss del. Du som har barn... hur är det hos dig?
I och för sig kommer det spontant små berättelser då och då. Det är ju inte det att pojken inte kan prata och uttrycka sig för det kan han!! Han är lik både sin far och mor på det sättet... hi hi. 
Han har - till min stora glädje - börjat sjunga mycket och gör tecken till sångerna. I Seths klass går ett barn som behöver stödtecken när man pratar, så alla får lära sig stödtecken och det tycker jag är jättebra!!!

När Seth och jag cyklade till skola och jobb idag sa han helt plötsligt "Rune är ledig idag". 
Rune är hans låtsaskompis, som han pratar om då och då. Det är spännande att få följa med i en snartsexårings fantasi och värld. 

Du är värdefull!!! 


Kommentarer
Postat av: skrivmoster

Jag läser om Seths tystnad och ler för mig själv. Han berättar nog när han själv vill!

Jag har varit borta från bloggandet så länge eftersom jag i stort sett bott nere i Småland hos våra små barnbarnstjejer i två månader.



Nu försöker jag komma ikapp och igång men det går trögt. Har inte läst nåt på länge men ville skicka en hälsning till dig i alla fall!



Ha det gott! Jag får uppdatera mig allt eftersom.

2011-09-21 @ 22:10:12
Postat av: Minna

Julia är som Seth på sin höjd berättar hon vad de har fått för mat och ibland vem hon har lekt med men frågar man om vad de har lekt osv så svarar hon antingen att hon inte kommer ihåg eller att hon inte vill säga. Ella och Agnes däremot slåss om att få berätta och de pratar så öronen trillar av istället ;) Julia pratar ju också men om andra saker. Jag var nog sån som inte delade med mig när jag var mindre kommer ihåg när mamma frågade hur har du haft det i skolan Blev svaret alltid Ja.

2011-09-22 @ 07:21:09
URL: http://tjejmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0