Hejsan igen

Det är vidrigt att må såhär illa hela tiden och veta att det antagligen inte kommer gå över än på ett tag. Skulle det släppa skulle det vara en sån välsignelse!! Det tar bort en del av glädjen att vara gravid. Jag står ut med smärta som kommer av foglossningar osv men illamåendet... det äter upp en innefrån. Det här är ju inget vanligt graviditetsillamående utan något som drabbar ca 2% som är gravida som har sånt här extremt illamående... En vän här i Örebro som ska ha barn om någon månad, hade det såhär över halva sin graviditet, men hon mår bra nu så jag hoppas hoppas hoppas!!!. Hon såg tidigt på mig hur det var ställt, eftersom hon kände igen blicken :) Jo, man känner nog igen sig om man haft det såhär.
Jag är sjukskriven och försäkringskassan har inte ifrågasatt den och det är jag så glad för!!
 
Idag var det skolfotodags i Seths klass. Så vi tog fram lite finare kläder och kammade håret och tvättade ansiktet ordentligt :).

Jag har iaf mysigt sällskap när jag ligger här... särskilt när Seth kommit hem.
 
Mamma och pappa kom upp hit i söndags och hjälpte till att få upp lite grejer. Det är ju så att Stefan jobbar nästan varje dag och kväll nu och jag fixar inte att göra något så det är svårt att bli färdiga i lägenheten. Bra tajming med graviditet och flytt eller hur?!
Mamma hjälpte mig också att klippa av håret. Jag fäller nåt så väldigt som jag aldrig har gjort tidigare och eftersom jag har - hade - så långt hår så ligger det hår everywhere. Så hon klippte av ett par decimeter. Det känns både skönt och lite sorgligt... Men det växer ju ut igen och just nu är det skönt att inte ha så mycket hår.
 
Oj, vad jag hoppar mellan grejer här, men jag vill berätta om Gandalf som är söt och knäpp. Ibland leker hon med deras små leksaksmöss och kastar runt på dem och går och piper med dem i munnen. Hon kommer även ofta dit vi är och lägger en mus framför oss för att vi ska kasta iväg den för att sedan komma tillbaka med den och lägga den framför oss.

"Matte kasta iväg den nu då!"

Och så springer hon iväg...
 
Jodå, det händer mycket här hemma... not! Ha ha.
Ha det så gott!!!

Kommentarer
Postat av: Cissa

Usch, vad jobbigt att må så illa! En nära vän till mig mådde så nästan hela graviditeten, kräktes konstant och fick även läggas in med dropp på sjukhus vid flera gånger. Andra graviditeten började likadant men runt vecka 25 fick hon tips om ingefärsdricka, som finns i Hälsokostbutiker och drack sådana flera gånger om dagen och illamåendet släppte nästan helt efter det. Du kanske redan har testat detta, annars kan det kanske vara värt ett försök.

Jag hoppas verkligen att du slipper det, att det "bara" blir ett normalt graviditetsillamående!

Kram

2012-08-28 @ 19:27:17
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com
Postat av: Kristina

Men så ofantligt glad jag blev över att du är gravid jag vet inte var jag fått det ifrån men jag trodde inte du kunde bli det mer efter Silas så ajg ligger här och ler och tackar Gud. Illamående och gravid, ja jag vet. Jag kräktes fram till kejsarsnittet med min första, lite kortare med den andra. Första omgången fick jag inte behålla nästan ngn mat, låg inne med dropp i månader,men till sist kom de på att jag skulle äta råa grönsaker och ta pyridoxin är vitamin B6 och då blev det lättare. Så sista ggn åt jag pyridoxin för illamåendet direkt plus annan medicin för få behålla barnet. Så fråga om du inte kan få det utskrivet, vet inte om det finns receptfritt. Å jag ber att det ska gå bra, att du ska slippa oroa dig och och att ditt illamående ska släppa. När är det dags? Nu kommer du finnas med varje dag i mina böner. Stor kram Kristina

2012-08-28 @ 21:50:55
URL: http://ruach.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0