Hemma igen

Nu är Seth och jag hemma igen och Stefan är på väg hem. Han bestämde sig för att åka ikväll istället för imorgon bitti, för då får vi hela förmiddagen tillsammans. Lovely!
Jag mår bättre! Är fortfarande trött, men känner mig inge sjuk i kroppen längre! Har ingen feber. Tack och lov! Hoppas detta håller i sig nu. Det känns så värt att ha varit hemma och få återhämta sig. Trots att jag legat vaken på kvällarna och tänkt på jobbet och hur mycket det blir på måndag när jag är tillbaka... men det är ju sån jag är, även om jag jobbar på att kunna släppa det.
Tack alla som tänkt på mig!!! Det betyder så sjukt mycket!
Nu lite fler bilder från våra dagar i Kisa. Igår tog vi en kort promenad till ett äldreboende för att sätta upp lappar om att pappa sjunger där i helgen. Min pappa är ute och sjunger mycket, mest för äldre och på dagledigträffar. Han spelar dragspel, sjunger och säger några väl valda ord däremellan. Jag är stolt över faren min :). Mammas kamera var med på promenaden och Seth tog sig an den. Med förmaningar från sin mor att inte tappa den, att ha remmen runt halsen hela tiden och att vara förstiktig försiktig... Han var duktig och försiktig!
Vår mästerfotograf...
Här är några av de bilder han tog (det blev ca 80 st under 15 minuter...)
Kisa kyrka och blå februarihimmel.
Gubbar som lägger om tak. Mycket spännande...
Mormor och morfars hus.
Idag köpte vi oss varsin prinsessbakelse för att fira Estelles födelse, vår nya prinsessa. Jag tycker det är bra att vi har monarki och jag tycker vi har en fin kungafamilj! Jag är glad för varje litet barn som föds!! Jag tycker också att det är roligt att det blir lite extra när en prinsessa eller prins föds.
Smaskens!!
När Seth och jag åkte hem idag svängde vi förbi Silas i Lilla Aska. Det är så fint där. Vi hade med oss blommor och Seth klappade på "hans" sten och på hans namn som står på lövet som hänger på pilträdet, som står i minneslunden. Han är så fin Seth!!!
Vår fina fina Seth hos vår oerhört saknade Silas.
När vi kom hem gick vi till Ica och köpte fredagsmys och kvällsmat. Utanför Krämaren satt en av tiggarna här i stan. Ja, vi har tiggare som sitter i centrum. De flesta är romer, som inte finns med i vårt samhällssystem, varför de inte får socialbidrag osv, så de är verkligen fattiga och har det oerhört svårt. Jag måste skriva mer om dem och om vad man kan göra för dem om någon av er skulle vilja hjälpa. Vi har en underbar tjej i församlingen som är engagerad i en familj som behöver mycket hjälp. Jag inspireraras av henne!!
Jag skämdes iaf när vi gick förbi honom, för jag hade inga pengar ute, då jag handlat upp de lösa pengarna på prinsessbakelser, blommor och godis på Cloetta, som vi också åkte förbi. Usch, jag har frossat i helt onödiga saker och har inte pengar kvar ute för att kunna ge en person som verkligen behöver dem. Jag skämdes! Seth sa att han ville ge pengar till honom och jag sa att jag inte hade pengar ute. Men så kom vi på att Seth hade med sin plånbok och han blev så glad. Han tog upp en peng ur sin plånbok och gav glädjestrålande till mannen.
Oh, vad jag älskar denna kille! Han har ett så fint hjärta!!
Jag tänker på det Jesus sa: "Det ni gör för en av mina minsta, det gör ni för mig"... Vad viktigt att jag ger av min tid och mina resurser till dem som behöver det.
Eftersom jag arbetat som "socialtant", vet jag att människor i Sverige inte behöver svälta, eftersom vi har ett socialförsäkringssystem. Alla har rätt till matpengar om inte annat. Det kan krävas viss motprestation för att få pengarna, men det tycker inte jag är något konstigt. Dessa som tigger här nu är inflyttade, främst från Rumänien, och de har ju inte rätt till socialbidrag då de är rumäner. Men i Rumänien är de utstötta och fattiga. De kommer till Sverige för att söka ett bättre liv, men får tigga här också, då de inte har rätt till bidragen vi har här. Förstå vilket moment 22...
Som sagt, jag återkommer säkerligen mer om detta...
Nu önskar jag dig en god helg! Jag kommer ta det lugnt hela helgen, eftersom jag fortfarande är så trött. (Men som sagt, jag är oerhört glad och tacksam att sjukdomskänslan är ur kroppen!!)
Seth och Stefan ska på ishockey imorgon. Leksand - Bofors. Jag stannar hemma... På ett sätt är det ju roligt att göra sådant tillsammans, men just nu ser jag mer fram mot en eftermiddag för mig själv, faktiskt.
Tack för att du finns med i min vardag och förgyller den!! Stor kram!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0