Cake Pops

Idag har jag försökt baka lite inför första advent, då lite vänner kommer hit och fikar. Planen var att göra några cake pops, kakor på pinne, så det ser ut typ som en klubba. Det såg lätt ut i receptet, men det var svårare än jag trodde. Eller, svårt att få dem snygga, men med övning kan de nog bli det också. Jag tror iaf att de är tillräckligt goda att bjuda på.
Jag gjorde bla denna:

Ahlgrens bilar och Vanilj Cake Pop

4 dl vetemjöl

3 dl socker

2 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

100 g smör (rumstempererat)

2 dl mjölk

2 ägg

1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

20g Ahlgrens bilar

1 dl grädde

Gör så här:

Värm grädde och rör ner hackade bilar. Rör om då o då tills bilarna nästan har smält. Ställ sedan in blandningen i frysen medans du gör resten av smeten.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Smöra och bröa en form (jag brukar använda mannagryn) och häll i smeten. Grädda i ugnen i cirka 25-30min.

Låt kakan svalna i 10-15min. Gröp ur formen med händerna och lägg i en skål. Ta ut Ahlgrensblandningen och häll den i skålen. Kör med en elvisp tills allt är blandat. Gör bollar och dekorera eller doppa i smält mjölkchoklad.

 

Efter halva den degen, så blev jag så yr och det svartnade för ögonen, så jag fick gå och lägga mig. Resten står i kylen och jag får väl se om den går att göra något åt imorgon. Jag gjorde även ballerina pops. Som sagt inte snygga, men goda.

Inte världens bästa kort, men ,men... Man ser lite typ hur de ser ut.
 
Nähä, nu säger vi godnatt härifrån idag! Jag somnar inte än, men jag ska lägga mig och min illamående kropp i sängen nu.
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0