2:an och syskonkärlek

Oh my! Seth börjar andra klass idag!! Hur - HUR - kunde tiden gå så snabbt?? Han är ju min bebis - typ. Ha ha. 
 
Han hade riktigt svårt att somna igår pga spänning - både pirrigt på ett bra sätt och på ett nervöst sätt. Till slut fick han lägga sig i Stefans säng och somna där, så bar Stefan in honom till sig när vi la oss. 
 
Imorse var det en glad Seth som vaknade till väckarklockans ilskna pipande. (Han har en Star Warscloneklocka, som han fått i present av Hugo, Alva och Molly och denna har han börjat använda när det är något viktigt han ska vakna till...)  Vi fick tjata på honom när det gällde att äta frukost, eftersom det tog sin tid att äta då han är van att det inte finns någon tid att passa. Men nu är det andra bullar som gäller :). 
Vi kom iallafall väg hela familjen - i tid.
 
(Bilderna blev tyvärr lite suddiga, men jag vill visa dem ändå).
 
Nykammad, pirrig och glad andraklassare... 
 
Det var roligt att se honom i skolmiljön igen. Många klasskompisar kom framspringandes och ropade hej och kramade om honom. Det värmer ett mammahjärta.
 
Här har de samlats på den runda mattan för morgonsamling :).
 
Så nu sitter vi här hemma, Tess, Stefan och jag. Tess har sovit en stund och Stefan och jag har druckit kaffe. Vardagen slår in snabbt här för oss, eftersom Stefan åker iväg med sina kollegor from ikväll till onsdag. Så nu blir det till att fixa detta själv, med två barn osv. Det kommer gå hur bra som helst, men under hela sommaren har vi ju hela tiden varit två och det är grymt skönt när barnen ska läggas och det ska matas och lagas mat osv... För även om han inte haft semester hela sommaren, så har vi ju varit tillsammans hela sommaren och han har inte haft något kvällsjobb. Oh, vad jag beundrar alla ensamstående och alla som har män som jobbar borta hela veckorna och ändå fixar vardagen. Jag hoppas jag fixar det bra också... 
 
Nåja, nu till lite bilder och sånt från igår.
 
Seth, Tess, katterna och jag började dagen i soffan och tittade på tecknade Star Wars (Clone Wars). Eller, jag och Tess tittade inte så mycket, men vi satt med Seth. Stefan fick sovmorgon, eftersom hans Insomnia är tråkig nu och han somnade inte förrän framåt 3-tiden på natten. 
Katterna är för mysiga... 
 
Tess tränar att vara på mage... Bra det!
 
Hihi, Seth önskar att ha en stoooor tuppkam (vet inte var han har sett det, men han tycker det är coolt). Vi tänker oss nog att han inte ska ha en såååå stor, utan om han vill ha tuppkam, får vi nog klippa av lite hår först. Men i badet kan man testa, så han får se hur det ser ut :). 
 
Igårkväll åkte jag och Tess iväg till kyrkan för att öva lite. Jag ska nämligen sjunga nästa söndag och då ska Emanuel och Sara vara med, så vi träffades igår. Tess får ju hänga med mig, eftersom hon ffa totalvägrar flaska. När vi kom hem hade Seth precis lagt sig och ville ha Tess hos sig en stund. 
 
Hon låg lääääänge och tittade på honom såhär. 
 
När det gäller detta med syskonkärlek mellan dessa två så är det som bilderna visar. Det är inte bara för att jag vill visa att det är puttenuttigt och gulligt. Seth ber om att få ha Tess i knät. Hon ler ALLTID när hon ser honom, även om hon är ledsen och trött, så skiner hon upp när hon ser honom. De har ett underbart samspel. Seth säger nästan varje dag på ett eller annat sätt att han älskar henne. Och jag förstår att det kanske inte kommer vara så hela livet, men än så länge är det så. Seth tycker det är jätteroligt att ha en lillasyster och klagar aldrig. (Trots att jag kollar av ibland om han tycker det är jobbigt osv. Det enda vi konstaterat är att han och jag inte har samma tid för varnadra som tidigare, men det är ju inte konstigt, eftersom det under så många år varit mycket han och jag.)
Det jag kan bli lite trött på är alla vuxna, som frågar Seth om det är jobbigt att ha en lillasyster, om hon skriker mycket osv. Varför förutsätta att det är jobbigt? Jag förstår att de inte menar något illa, men vad skickar det för signaler till Seth? Jo, att han ska tycka det är jobbigt med en skrikig lillasyster. Nu är ju inte hon särskilt skrikig, så nog hade det varit jobbigare om hon varit det... Sen säger även vissa till honom att det kommer bli jobbigt när hon vill in i hans rum och ta hans grejer osv... Jo, så kanske det blir - eller så blir det inte så. Kan inte det få visa sig om det blir det. Det är så stor åldersskillnad på dem, så det är inte säkert att det blir så. Sen tror ju jag också att han kommer tröttna på henne ibland när hon vill vara med när han har kompisar osv, men då är det ju också mitt och Stefans ansvar att se till att han får vara ifred med sina kompisar. Jag förstår ju att syskonkärleken inte alltid kommer vara såhär som nu, men det kan ju faktiskt vara så att det kommer fungera bra också. Eller hur? Syskon bråkar, syskon tjafsar, ja, så är det, men man måste ju inte förutsätta att det är jobbigt att ha ett småsyskon - särskilt när barnet själv inte tycker det. 
Detta blev kanske rörigt och jag vet inte om jag kunde uttrycka vad jag ville ha sagt, men Seth och Tess gillar varandar iaf mycket och det är jag glad för! 
 
När Seth sent om sider somnat så satt Stefan och jag på balkongen och hade lite härlig kvalitetstid. Det är gott att bara sitta och prata och ha det skönt! 
 
När klockan närmade sig 23 så testade vi att ge Tess mat i nappflaska, trots att hon sov. (Hon brukar vakna till då och vilja äta, så vi tänkte passa på innan hon vaknade. Det är nämligen ett av tipsen för att få barn att ta flaska). Tror du hon åt något?
Nä, då. Hon sov vidare, med nappflaskan i munnen. Slog sugreflexen till? Nä då! Vi tryckte ut lite ersättning i munnen på henne och några gånger svalde hon och några gånger spottade hon ut. Liten strumpa... Det är inte lätt när det är svårt ;). Vissa barn tar ju aldrig flaska - någonsin och hon verkar ju vara så. Problemet är ju bara när min mjölk börjar sina och hon är för liten än för att äta annan mat bara... Ja, ja. Det ordnar sig nog... Hon växer ju och mår bra fortfarande och det är ju det viktigaste. 
 
Oj, vilket långt inlägg. Jag var visst pratig idag :)
Hoppas du har en skön dag!

Kramar

Kommentarer
Postat av: Kristina

Äntligen ska ajg börja läsa mer regelbundet.Har haft så liute ork i sommar tror det är alla pemicilinkurer som suger musten ur mig. SÅ söta era barn är och härligt med kärleken.
Har du prövat göra större hål i nappflaskan så det rinner till utan så stor anssträngning? det funkade för oss.Nu var mitt probnlem inte för lite mjölk , ja hade frysen full. Men det var så perfekt att anders kunde ge när jag ville iväg ngnstans o så pumpoade jag när jag kom hem. Lycka till kram

Svar: Tack Kristina! Jag tänker på dig massor!!!!!
Jodå hålet i nappen är stort, så det rinner lite utan ansträngning. Hon är nog bara en sån som inte tar nappflaska, men vi kommer vara envisa vi med och hoppas på att hon gör det någon gång...
Stor kram till dig! Blessings
Maria

2013-08-19 @ 14:53:50
URL: http://ruach.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0