Lucia och att få hålla "himlen i sin famn"

Fridens liljor vänner!! 
 
Nu har det hänt massor här sista dagarna, som jag har massor bilder på... Så håll i hatten, för här kommer ytterligare ett bildinlägg :). Jag blandar mobilkort med kamerakort, så det blir olika kvalitet på bilderna tyvärr. 
 
Nåja, jag börjar med torsdag kväll...
 
Seth ville stryka sin tomtedräkt själv inför luciafirandet. Första gången han strök och han gjorde det med bravur!
Tess kollar in hur man gör :).
 
Luciamorgonen började i soffan och att vi tittade på TV2:s luciafirande. Det var inspelat här i Örebro och en gammal vän till mig var med som tärna. Så kul och det var så vackert! 
Barnen var med och åt frukost framför tvn iklädde sina tomtedräkter. 
 
Sen for vi iväg till skolan med Seth. Han skulle vara där lite tidigare, eftersom han var med i skolans luciatåg. På Hannaskolan är det frivilligt att vara med och väldigt många väljer att vara med och det är så roligt. Det är alltså barn från förskoleklass till nian som deltar. Så roligt att se och lyssna på dem. De har ju en amazing musiklärare i Pelle Ankarberg, som styr ihop allt och kompar dem så fantastiskt bra.
 
De var i kyrkan, som ligger ansluten till Hannaskolan (Citykyrkan här i Örebro). De har ett så fint kors där:
 
Det var även fint dekorerat med stora kransar på väggarna.
 
Så kom då hela skaran in. Det var svårt att få med alla barn för de var så många. Detta är lucia, tärnor, stjärngossar, renar och pepparkaksgubbar. Tomtarna syns inte på detta kort, men de finns till höger från vårt håll.
Så stämningsfullt.
 
Hälften av tomtarna. Seth sitter ner i mitten.
 
Finaste tomtenissen :). 
 
På eftermiddagen gick barnen, jag och grannarna till Tybble Torg - torget där vi bor helt enkelt. Där var det fiskedamm för barnen, försäljning av hembakat, korv, glögg, lucia osv. Riktigt mysigt faktsikt.
 
Seth fiskade förstås upp en godispåse :).
 
Tess satt i sin vagn, men frös trots att hon var i sin varma "påse", så hon och jag gick hem innan lucian hann komma. Men Alexandra följde Seth hem efter lucian så han kunde vara kvar och titta på det. Så schysst. 
Frusen lillstrumpa. 
 
Sen for vi iväg på VIPS och julavslutningen där. 
Efter fredagsmys och att haft en lite ledsen Tess, så fick jag lite egentid runt 22 tiden. Jag har insett att om jag har inställningen att det inte kommer bli någon egentid på kvällarna just nu, så är det så mycket lättare att inte få det. Oj, rörigt det blev... men jag tycker det är skönt när barnen sover och jag får sitta en stund vid datorn, eller läsa, eller titta på något tv program. Men just nu är ju det svårt, eftersom Tess är vaken eller behöver sövas om hela tiden. Tänker jag att jag ska få egentid, så blir jag bara besviken och irriterad när jag inte får det, men om jag tänker att jag inte kommer få det så går det bättre, för då är jag beredd på det. Förstår du hur jag menar? Jag hoppas hon hittar rytmen snart så jag får någon kväll då och då iaf. Ikväll är det jätteskönt för Stefan har läggningen, så jag kan sitta här och skriva även om hon vaknar till. 
 
Nu till idag! 
Jag och Tess var på ett frukostmöte gällande lite grejer i kyrkan och Seth och Stefan var på friidrotten. 
Sen åkte vi för att hälsa på våra fina vänner Johanna och Thomas som fått en liiiiiten, helt fantastiskt fin pojke. Jag har aldrig hållit i en sån liten bebis. Oh, så fin han är! Tänk att än en gång hålla "himlen i sin famn", som det är när man håller en liten bebis. Helt plötsligt var Tess så stor ;). 
 
En konstig bild pga blixten, men den får va med ändå :).
Så ljuvlig och så ljuvligt!!
 
Seth var inte med för han var hos Hugo och lekte på eftermiddagen. Innan han hämtades hem gjorde vi andra knäck. Eller Tess var väl inte så aktiv, men var med i köket iaf :). 
Alltså, den första knäcken man äter är ju helt ljuvlig!!! Oh, så gott!!. 
 
Vi har myst med ostbollar, knäck och skumtomtar nu på kvällen innan Seth la sig. VI fick en jättemysig kväll tillsammans alla tre (Tess sov)!! Det behövde vi. 
 
Hur har din helg varit so far?
Kramar till dig!!

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Hejsan! Är så kul att kunna följa dig och din underbara familj på denna blogg och se så fina bilder. Skönt o höra att du mår bättre. Det var så trevligt att ni följde med till torgets :-D
kramar

Svar: Vad go du är!! Tack för en jättehärlig eftermiddag!!! Kram
Maria

2013-12-14 @ 21:59:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0