Smakbit, regn, film, promenad och massor mer.

Fridens liljor uti stugorna in Sweden. 
Hoppas du har det bra!
 
Jag är trötter, men det får man väl va när det är semester och man har en bebis, eller hur?
 
Vi har det skönt här i Kisa hos mamma och pappa. 
Nu i dagarna blir Tess fyra månader. Förr i tiden, som när Seth föddes, så var det ungefär då man skulle börja med smakportioner till bebisar, men nu är rekommendationen sex månader. Vi har ändå bestämt oss för att hon ska få börja smaka lite på olika grejer. Detta ersätter naturligtvis inga mål, utan hon får liksom bara smaka. 
 
Så igår köpte jag någon ekologisk jordgubb/äpplepuré, som hon fick testa. 
Seth ger henne första smakbiten.
 
Skeptisk, men gillade det :). Andra skeden gapade hon till och med efter purén. Sen fick det vara bra. Två små små skedar räckte för denna gång. Vi tar det försiktigt.
 
Hos mamma och pappa finns det många roliga saker i gömmorna. Bla en leksak som ser ut som en mina, som det är gott att tugga på. (Det är nog tänder på gång om man ser till dregglet och behovet att bita, men vi får se.)
 
Tess och minan.
 
Seth och jag målade lite igår. Det är alltid mysigt att hitta på lite grejer tillsammans. Tess satt bredvid i en barnstol, som mamma fick av sin morfar julen 1949. Som sagt, det finns mycket roligt i gömmorna. 
 
Det är bra att kunna sitta hos storebror då och då, när mamma behöver göra annat. 
Nu undrar du kanske vad Stefan gjorde igår, eftersom han inte nämnts alls i detta inlägg än. Jo, han städade, tvättade och vaxade bilen. Oj oj, som han slet. Det tog klippt hela dagen. (Han är pedant på mestadels ett positivt sätt ;)).
 
Men fin blev den. 
 
Seths studsmatta är uppe och den används en hel del (när det inte regnar som idag). 
 
Idag ja, har det regnat och regnat och så regnat lite till. Så vi har mest varit inne. 
 
Lite mys i soffan :)
 
Pusslande är alltid roligt! 
 
Tess trivs under babygymmet som mamma köpte på deras Second hand. 
 
Nu på eftermiddagen/kvällen hyrde vi filmen Röjar Ralf. En bra film och vi skrattade gott både Seth, Stefan och jag. Jag fällde nog en och annan tår också, men det skyller jag på mina amningshormoner ;). 
Tess satt med - förstås - men var trött och gosade mest med sin snuttefilt "Kossan". 
 
Tess och Kossan. (Jag ber om ursäkt för att bilden är på sniskan).
 
I slutet av filmen satt alla utom jag i en fåtölj. Seth tyckte allt att jag också skulle sätta mig där, men för fåtölj och Stefans skull så hoppade jag det denna gång hehe.
Som jag älskar min familj!!! Visst är de fina!?!
 
Vi åt även en del godis under filmen och kände att vi behövde en liten promenad ute i friska luften innan barnen la sig. Det har klarnat nu på kvällen och det var riktigt skönt ute. 
Tess fick hänga med i sjalen. 
 
Seth tog sparkcykeln.
 
Tess provade även morfars axlar innan det var dags för sängen. 
 
Nu är vi på vårt sovrum allihopa. Jag bloggar, Stefan spelar något spel och barnen sover. Jag sov bara 3.5 timma natten som gick, så jag är trött och ska snart försöka sova. 
 
Jag måste bara visa ett eller två kort som Göran tog nu när vi var i Karlskrona. Han är amazing på att ta kort!! Vill du kolla lite så har han en blogg som heter: goranolsson.smugmug.com Gå gärna in och kolla den. Fantastiska foton!
 
Nu är det inte lätt att ta kort på vår familj haha. Någon blundar (Stefan), räcker ut tungan (Tess), ser hysterisk ut (jag) eller tittar åt något helt annat håll (Seth) - och ändå blev det såhär bra:
 
 
 
(Jag har fortfarande grymt svårt med att fölika mig med hur jag ser ut... men om ett år så ser jag nog ut som jag igen ;) Det är mitt mål iaf.
 
Fina fina barnen. (Tess var grymt trött här och hade nästan somnat och ändå var hon nöjd, även om hon ser lite bekymrad ut.)
 
Okej, det blev visst fyra bilder av Göran :)!
 
Nä, min vän. Nu kallar sängen på mig (eller madrassen på golvet, som är min säng just nu)! Kudden ser så skön ut så hej för denna gång!
 
Stora kramen till dig!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Fina bilder! Göran är duktig, han tog kort när jag tog studenten!

Svar: Vad kul att han tog kort på din student! Han är verkligen duktig!!Kram
Maria

2013-07-30 @ 22:24:39
URL: http://livet-enligt-johanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0