Sömn och kusinerna

Hej hej min vän!
Glömde ju helt bort min fundering om Tess och sömn som jag tänkte skriva om igår. Så jag gör det nu istället :)
 
Jo, när hon var "ny" grät hon en del på kvällarna när hon skulle somna. Sedan har det gått bra nu när vi varit i husvagn några veckor. Då har hon nästan varje kväll somnat utan att gråta. (Någon kväll har hon gråtit galet mycket, men det tror vi beror på magknip...
Nu somnar hon dock gråtandes igen. Varför är det så? Och varför förändras det? Seth somnade alltid gråtandes när han var spädis. Honom körde vi skrikmetoden - femminutersmetoden - med och efter tio kvällars lidande började han somna själv, inte skrikandes. Så jag är inte van vid att det förändras på detta sätt. Som det varit sista tiden så tar det ca två timmar att söva henne och hon växlar mellan att somna till och att skrika. Nu förstår jag att alla kolikföräldrar ler och tycker att två timmar inte är så mycket, särskilt när hon inte skriker hela tiden ;), och jag inser att det inte är så farligt, men det är ju så skönt när hon somnar utan att skrika :).
Jag förstår om det inte går att svara på, men det skulle vara intressant att höra era erfarenheter, ni som har barn eller vet en del om barn. 
 
Igår och idag har hon dock somnat utan massa skrik... Hoppas det håller i sig.
 
Ja, ja, nu till dagen idag. 
 
Jag, Seth och Tess packade ihop oss och åkte till syster yster utanför Motala idag och kusinerna där. Mormor och morfar var också där och grejade lite med huset. 
 
Hanna och Tess bekantar sig med varandra :)
 
Hej kussen...
 
Vi tog oss en liten promenad. VIlken idyll va? Hanna och Seth plockade blommor till mormor. 
 
VI hittade massor med smultron. Hjälpes vad gott!!
 
 
Jag nynnade på denna fras "smultron på ett strå, hur ska inte himlen vara då? Jag tackar dig herre för naturen du gett, den är så helt fantastisk i både smått som stort. Och var jag vänder mig, så är det underverk jag ser. Hur ska inte himlen vara då?" Typ så... En fin sång, som jag sjöng på Stefans farmors begravning. 
 
Smaskens med smultron. Hanna, Albin och Seth.
 
Albin och Åsa, son och mamma, går och samspråkas. Fin bild!!
 
Hanna och Tess myste en hel del :).
 
Morfar och Tess också. 
 
Mamma har sytt lite kläder till Tess och denna byxdress är helt fantastisk. Ser du detaljerna med musknappar och en lapp med katter på? Och så spetsen. Jättefina tycker jag. 
 
Nä, nu hoppas jag barnen somnar snart. Jag ska ta lite kaffe med mamma och pappa innan vi somnar också :) Jo, för Hanna och Albin är ju också med hit till Kisa, där vi är nu hos mormor och morfar. Det glömde jag säga :)
 
Sov så gott!!!
Kram
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Hur har hon sovit i husvagnen? Är det mörkare/ljusare, tystare/mer ljud än hemma? Andra skillnader?
Till Oskar hade jag Vyssan lull-tassar på spjälsängen, det var toppen. Han somnade oftast gott när vi vaggade lite på sängen. Den gungade lite när han rörde sig också, då somnade han lätt om.
Jag körde ibland med tass-metoden med honom, tror det går att googla på den. Tyckte den fungerade ok och kände ok i mammahjärtat (vilket inte 5-minutersmetoden gjorde som jag körde med Elvira.)

Oskar somnade oftast helt själv från det han var liten, men periodvis hade han svårt att somna, så det kan nog växla.

Elvira sov bäst i vagnen, hade det varit idag hade jag tagit in vagnen och låtit henne sova i den. Och försökt med Vyssan lull-tassar.

Lycka till!

Svar: Oh tack för tips och att du berättar hur det var för er!! Den där tasshistorien ska jag kolla upp mer och testa!! Husvagnen var mörkare, men i övrigt inga skillnader... Jag förstår ju också att hon påverkas av att vi är ute och flänger hela tiden... Men nu sista nätterna har det fungerat bra :) Hoppas det håller i sig... Haha, det kanske är så att det fungerar bra överallt utom hemma. Då blir det jobbigt sen... hehe.
Som sagt, tack för tipsen!!!! Kramar
Maria

2013-07-15 @ 22:52:31
URL: http://livet-enligt-johanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0