Dagen idag - sisådär rolig...

Hej min vän. 
 
Idag känner jag mig sliten. Jag är trött, har ont i kroppen, känner mig lite nere - ja, allmänt sliten. Men nu sover barnen och jag sitter med datorn i knät, har ätit lite fruktsallad och känner att orken nog är tillbaka imorgon igen - hoppas jag.
 
Igår när Stefan åkte för att hämta mig på jobbet och Seth hos en kompis, så trampade han jättefel i trappen. Tack och lov ramlade han inte! Han hade Tess i famnen, så det hade inte blivit något bra för någon av dem. Men han gjorde illa foten - mycket. Inatt har han nästan inte sovit pga värken. Så han ringde vårdcentralen i morse och fick en tid vid 11. Han kunde naturligtvis inte köra bil, så jag skjutsade Seth, åkte och storhandlade, packade upp varorna och sedan iväg till vårdcentralen. Där visade det sig att Stefan inte kunde röra tårna och han har mycket rörliga tår, i vanliga fall. Mer än många andra :) Men nu gick det inte och det värkte galet. Så iväg till akutröntgen på USÖ, där vi fick vänta en stund. När han kom tillbaka från röntgen var han vit i ansiktet. De hade ju varit tvungna att vrida på foten för att kunna ta bilder och det gjorde visst väldigt ont. 
 
Sedan in till ortopeden där väntan blev lång. Seth skulle hämtas 13:30 och Stefan har sedan länge bokat att åka till Jönkping idag för att titta på HV71-Leksand. Så han kände sig något stressad också. Men vi hade det trevligt i väntrummet tillsammans med flera av dem vi satt tillsammans med i röntgens väntrum. En dam, som var där med sin man berättade att hennes systers barnbarn också heter Tess. Coolt. Jag har ju inte hört någon annan som heter det och inte bara har det som smeknamn. Kul!!
Jag åkte iaf och hämtade Seth när han slutade skolan och sedan fick han följa med. Stefan fick till slut träffa läkare och 14:30 var vi hemma igen, med en halvtimmes marginal tills han blev hämtad kl 15. Han hade inte brutit något, men antagligen är ligamentet skadat och det kan ta upp mot ett år innan han blir helt bra i foten. Hoppas det går fortare. Han ska ändå träffa sjukgymnast snart pga ryggen, så då får de ta foten också. 
Rolig förmiddag? Nä, inte så värst. Och jag tycker riktigt synd om Stefan för det syns hur ont han har. 
 
Jag har alltid tyckt att min mamma är så grymt effektiv när hon gör saker. Jag vill också vara det :). Nu börjar jag förstå en del i att hon är så effektiv. Pappa har nästan alltid arbetat borta i veckorna, så hon har varit ensam i veckorna, med oss tre barn. Med hjälp av mormor och morfar, men med ansvaret för oss själv. Jag märker att jag är så grymmarns mer effektiv nu, sedan Tess kom. Galet vad jag hinner med den lilla stund hon sover. Man blir duktig på att vara effektiv de stunder man har att vara effektiv på :). Jag antar att mamma också har haft det så, när hon varit ensam med oss. :). Sen är hon nog en effektiv människa i allmänhet. 
 
Nåja, jag städade av lite och lagade mat till Seth och mig och så gjorde vi läxorna. Nä, jag hann inte allt det när hon sov, eftersom Tess aldrig sover längre stunder, men hon fick sitta bredvid i stolen när jag lagade mat. 
 
Seth hade en dansuppvisning för Tess och mig efter maten.
Tess tyckte det var hysteriskt roligt och skrattde och hoppade i mitt knä. 
 
Sen åkte vi iväg till körövning för Seths del i kyrkan. Där kände jag att luften gick ur lite. Väl hemma blev det lite kaos, med en gråtandes Tess (trött och hungrig), ett tappat glas med glasskärvor all over the place och försöka ge Seth kvällsmat. Men tar man bara en sak åt gången, så går det. Eller glasskärvorna var ju tvungna att prioriteras så att katterna inte trampade i det. 
 
Idag fick Tess borsta tanden för första gången. Det inhandlades tandkräm och tandborste till lillfisen. Seth fick äran ikväll :) 
 
Sen satt hon med den en bra stund själv och tyckte det var skönt och gott att tugga på den :)
 
Ja, det var kanske inte det roligaste inlägget i världshistorien, men så har min dag varit idag. Det är livet det också. Det är lite tråkigt att saker som jag behöver ha lite hjälp av Stefan att göra här hemma, inte blev gjort idag, som planerat pga foten. Men någon gång blir det nog gjort ;). 
 
Nu ska jag nog säga hej till kudden. Så sov gott och ha det bra!!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag hoppas morgondagen blir bättre! Kram

Svar: Tack goa du!!
Maria

2013-10-08 @ 22:03:56
URL: http://livet-enligt-johanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0