Idag var dagen då det hände...

Japp, sedeladu, idag tog Tess flaska!!
 
 
På riktigt!!!
 
 
Helt plötsligt efter att ha försökt och försökt och försökt i nästan en och en halv månad, så tog hon flaskan och åt. Flera har sagt att deras barn gjort just så. Vägrat och sen helt plötsligt tagit den, så vi har hoppats och hoppats och nu hände det alltså. 

Varför vill vi då att hon ska ta flaska? Jo, dels för att jag ska börja jobba 30/9 - bara måndagar, men dessa måndagar måste hon ju äta av det Stefan har att erbjuda. Hon har ju börjat äta lite gröt och smakportioner, men det känns ju inte som att det räcker en hel dag. Sen verkar hon inte längre bli mätt när hon äter av mig. Och så är det gott för Stefan att även kunna vara med att ge mat och vi kan hjälpas åt och jag och Seth kan göra något tillsammans - bara han och jag!!
Vi hade redan bestämt att jag ska vara borta i morgon förmiddag för att Stefan och Tess ska vara själva så hon lättare tar flaska. Vi fick tipset att Stefan och Tess ska ha egentid ett par timmar innan hon blir hungrig, så hon "måste" ta flaskan när inte jag finns med och vi kör den planen ändå, trots att hon verkar ta flaska hur som hur nu. Jag ser ju fram mot lite egentid med en go vän imorrn. ;)

Dessutom somnade hon själv i sin säng ikväll, utan att hon var ledsen. En riktig höjdarkväll vad gäller Tess alltså :)
 
Vi har haft en jättego dag idag. I september har vi mötena kl 16 istället för klockan 11 i kyrkan och det är en höjdare.
 
Det är bla skönt med lugna morgnar! Steff gjorde god lyxfrukost till oss:
Amerikanska pannkakor!
 
Mysmorgon. Mina älskade killar!!
 
Stefan och Seth åkte och handlade för idag var det Seths tur att bestämma mat och laga den. Han valde Chili con Carne. Oh, det gillar inte jag... eller jag gillar allt utom bönorna. Men Seth får bestämma när han ska laga maten. 
Och vet du, det blev jättegott!!! Vi åt med god aptit allihopa. Vi hade vitlöksbröd till och det var en höjdare måste jag säga. 
 
När de lagade mat tittade jag och Tess på Babblarna. Hon gillar det! Det är färgglatt, bra medryckande musik och så enkla figurer. Kul. Hon sitter liksom och hoppar och pratar när hon tittar på det. 
 
Vi hann även få upp våra nya tavlor och en klocka, som Stina levererade från Karlskrona i fredags. Vi är jättenöjda. Egentligen skulle vi vilja ha lite mer färg i vardagsrumme, men jag tänker mig att man kan ha en matta i någon färg, gärna rött. Men eftersom vi inte kan lita på Frodo till 100% (hon kissar inne ibland) så har vi valt att inte köpa någon dyr matta än. Den mattan vi lagt dit är vi inte lika rädda om, så vi testar ett tag. 
 
Det blev genast mer ombonat och känns trevligare på något sätt. 
 
Klockan är nog ca en meter i diameter - kanske något mer. Vi föll för den och tavlorna direkt när vi såg dem i en mysig affär i Karlskrona i somras. Tur vi är lika där, Stefan och jag, för jag tror att många inte skulle gilla just denna stil i sina vardagsrum, men för oss är det perfekt. Vi är som vi är :). 
 
Hoppas du haft en härlig helg!! Det önskar jag dig verkligen!
Kramar

Kommentarer
Postat av: Emma

Åh duktiga Tess! Vad skönt för er att hon tar flaskan! Ett orosmoment mindre inför jobbstart, kan va skönt!

Svar: Verkligen!!!
Maria

2013-09-15 @ 21:44:04
Postat av: Johanna

Skönt att hon tar flaskan! Vad fint det blev! Träffade ju Stina i helgen, det var kul! Och dina kusiner!

Svar: Tack!! Vad roligt ni verkar haft!! Kul att se bilderna på blogg och insta! Kram
Maria

2013-09-15 @ 22:02:45
URL: http://livet-enligt-johanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0