Sova eller inte sova, det är frågan

Idag var det jobbdag igen. Det gillas. Vad som ogillas är att jag sov ca tre timmar - osammanhängande natten till idag... Och så var det full dag på jobbet. En kvart mellan varje samtal, förutom vid lunch och fika. Så det gäller att ha fokus och skärpa.
Jag tycker ändå att jag fått sova ok sedan Tess föddes, men inte senaste månaden. Många har det bra mycket värre än vad jag har. Men vet du, sömnlöshet används som tortyrmedel. Japp, så är det. För bebisar är det inte så farligt att att inte sova, för de sover det de behöver. Men för oss vuxna är det tortyr på ett sätt. Alla ni som haft småbarn vet ju vad jag pratar om. Sen är det naturligtvis olika för olika människor och barnen är också olika och de har sina perioder. 
Jag mår inte dåligt än av att ha sovit mindre än vanligt sista året, men jag är glömsk och förvirrad. Jag vet inte var jag lägger saker och vill absolut inte ha ansvar för viktiga papper osv. Däremot kommer jag ihåg Seths idrottspåse, läxor, frukt osv och det är ju skönt. Jag har också lättare till tårar, både glädje och ledsnad, men det beror nog inte bara på sömnbrist utan också på att jag är mer känslig just nu. 
Eftersom Seth sov ännu sämre än vad Tess gör, så vet jag ju att det också går över. Han var ca 2.5 år när han började sova bättre och man kunde få en hel natts sömn då och då (med hel natts sömn menas fortfarande att han kom in och la sig hos oss, men somnade om direkt). Så jag vet att det blir bättre. Sen är det ju självklart värt det 100 gånger om. Och jag mår bra!! Jag trivs med livet och det är skönt. Men det skulle va skönt att få sova :). 


Liten, glad skruttfis. (Stefan skickade detta kort när han och Tess hämtade Seth idag. 

Han hade med sig en kompis hem idag och hade det gott. Denna kompis pratade han med igår i telefonen. Helt pötsligt körde han ut mig ur rummet :). Mamma ska inte höra allt de pratar om tydligen. Haha. Mammas lilla pojke är inte alltid så liten längre. 
 
Stefan skjutsade Seth och mig till jobb och skola samtidigt idag. (De ligger mitt emot varandra). Det var ju så kallt så jag ville inte cykla... Minus 16 grader hemma hos oss. Såhär såg det ut på bilfönstret:
Rimfrost inne på rutorna. Vackert, men kallt...
 
Och så lite egopics, bara för att...
Man har inte roligare än man gör sig, eller hur? Duckfacet är ju ett måste när man gör egopics på detta sätt, så det kom med två gånger :).
 
Nä, nu sa jag säga hej till kudden och hoppas på att Tess sover lite mer inatt. 
Kram kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0