Kaplan och lite annat

Hej hej mina kära vänner! 
Hur är det med dig? 
Vi har haft en bra dag. Tess är fortfarande varm och prickig, men inte alls så gnällig, så nu har det nog vänt. 
Seth har haft en kompis hemma idag, som även följde med på Vips, där det var en ambulans och ambulanspersonal som berättade och visade. Roligt. 
Idag fick jag även vara ett bönesvar till en vän. Kan inte berätta så mycket om det såhär, men det är ju helt fantastsikt att få vara det. :)
 
NU ska jag berätta vad en kaplan är.  
2008 gick Stefan en idrottskaplansutbildning, som organisationen Sport For Life höll i. Han gick den utbildningen i sin pastorstjänst i Avesta. 2009 blev han idrottskaplan i Masarna, Speedway. (De hette Masarna med bytte namn till Gasarna när de gick ner från elitserien). 
Såhär såg det ut då. (Så ser inte Stefan ut längre... Inga glasögon efter ögonoperationen 2012 och flera kilo lättare och ett par år äldre ;) ). 
 
Det innebär att han finns med i laget som idrottspastor, mentor och coach. I år har han valt att ta det lugnt i Masarna och satsar sin mesta kaplanstid på ett par killar, Liljekvist racing, där han ingår i deras team. När han är med där är han som en mental coach. Typ. Han har ju ett kristet perspektiv och det vet de ju om, men han "slår inte bibeln i huvudet" på någon. I Avesta kunde han lägga viss tid på kaplanskapet i sin tjänst, men sedan vi flyttade till Örebro är det bara på sin fritid han kan göra det. Vi som familj tycker det är viktigt att han fortsätter med det arbetet, så därför lägger han mycket fritid på det - trots att han jobbar bra mycket mer än 40 timmars veckor på sitt vanliga jobb. 
 
I andra länder är det mer vanligt med kaplaner i olika lag eller olika team kring en idrottare. Men det finns lite här och var i Sverige okså. 
 
Det som är ruggigt roligt är att skidVM går av stapeln i Falun nästa år och då är Stefan en av tre som håller i hela organisationen kring kaplanskapet på det ( vilket han jobbar en del med nu). Jag är sjukt stolt över honom för han är ruggigt duktig på det! Och det är faktiskt galet stort att han får vara en del av det. Det är första gången ett mästerskap i Sverige har organiserat kaplanskap för idrottarna och det får Stefan vara en del av. Fantastiskt!! Sa jag att jag är grymt stolt över honom?!?
 
 
Nu kommer lite bilder från dagen. Du som följer mig på Instagram också har sett några av dessa bilder redan :)
 
Frukost tillsammans med Tess ser ut såhär. Man får inte vara rädd för lite kladd och smulor när man har en Tess :). 
 
Tess fick en ryggsäck av Alex här om sistens. Den gillar hon. Tyvärr blev kortet suddigt, eftesom hon rör sig hela tiden. 
 
Det blev Tacos till middag (inte så vanligt på fredagar i denna familj...). Goaste barnen i världen!!!
 
Såhär ser det ut på golvet när Tess har ätit Tacos. Ha ha. Som sagt, man får inte vara rädd för lite kladd...
 
Nu önskar jag dej en fantastisk helg!!!

Kram 

Kommentarer
Postat av: cecilia

Tack då är jag med på vad det är han gör å det är ju härligt om det kommer in lite mer i olika evenemang och jag tror säkert att han gör ett toppen jobb!!
Hoppas att ni har haft en härlig helg. Vi är hemma hos mina föräldrar då vi har firat min bror som fyllt 40 i veckan som gick. Imorgon är det dax att åka hemåt igen och hoppas på att F somnar gott i bilen igen (resan hit gick smidigt)
Kramar till er å önskan om en fin vecka!!

Svar: Hoppas resan gått bra!!!
Roligt med kalas :)
Kram kram
Maria

2014-05-11 @ 23:22:39
URL: http://katzja.blogg.se
Postat av: Karin

Ja,tänk att Han kan svara så fort å specifikt med! ;) :-) Kram!

Svar: Hihi visst är det coolt!!
Maria

2014-05-13 @ 09:51:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0