Vår lördag

Hej där ute i Svedala.
Hur har din lördag varit?
Själv har jag bakat idag. Pepparkaksmuffins, tre olika sorters saffransbullar och så vanliga pepparkakor, men då tillsammans med barnen. 
 
Jag har inga bra bilder på grejerna, men men... Det visar väl lite hur det är :).
Minipepparkaksmuffins.
 
En av sorterna saffransbullar. Här med vit choklad och mandelmassa. Jag gjorde även runda sockerbullar med vitchokladmojs i och sedan vanliga lussekatter. Smaskens.
 
Sen kom grannarna för att fika lite och då fick barnen göra två plåtar pepparkakor lite snabbt, så vi fick äta sådana också. Mmmmm. Mys. Jag har lovat Seth att baka mer pepparkakor med honom snart, för både han och jag gillar ju att göra sånt :).
 
Igår skrev jag att vi fått veta att en vän gått bort. Det har varit tungt idag. Stefan och han har varit pastorskollegor och känner varandra bättre, men jag har ju också träffat honom mycket på Hampe, Unite osv. Det tar oerhört mycket och vi har varit väldigt ledsna idag. Vår kväll igår var crazy. Dels blev det att Stefan satt mycket i telefon och pratade med andra ledsna vänner och så var Tess vaken. Hon har ju hostat i över sju veckor nu och så fick hon hostmedicin runt 21 tiden och hon blir pigg av den - oh, så bra. Så hon var vaken, vi var ledsna, Stefan satt i telefon och vi var allmänt slut. Men vi tände ljus, pratade, bad till Jesus för familj och vänner och för oss själva och så somnade vi nog kanske runt ett. 
Tända ljus för en fin människa, som lämnade alldeles för tidigt. 
 
Tess vaknade tidigt som vanligt. Det är ju inte så att hon sover på morgonen för att hon är vaken tre timmar på kvällen. Nej då. Och när vi vaknade hade hon feber. Oh, varför inte liksom... 
Så nu måste jag erkänna att jag är slutkörd i både kropp och själ igen. Men jag ska försöka att inte vara för dyster här inne på bloggen - eller irl heller för den delen. För väldigt mycket är fantastiskt bra i livet. Det är nog mest tröttheten som tar ut sin rätt... 
 
Nu hoppas vi på en ok kväll tillsammans Stefan, Seth och jag med glögg och nybakade pepparkakor.
Kram kram 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Kram!

Svar: Stor kram
Maria

2014-11-29 @ 20:06:11
URL: http://johannasjulblogg.blogspot.com
Postat av: E-K

Två saker:
1. Kram!
2. Fantastiskt pepparkaksgubbeströssel!

Svar: Tack!!! Strösslet är köpt på lagerhouse :)
Maria

2014-11-29 @ 20:47:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0