Astma och Valborg.

Hej hej.
Imorse lämnade Tess och jag av Seth tidigt på fritids och styrde kosan till Karlskoga. Där träffade vi en läkare och en sköterska som utredde henne lite kring att hon är sjuk så mycket och sover så dåligt. 
Hon är ju helt amazing den där lilla Tess. Hon fattar så mycket och pratar mycket och är så go mot dem hon möter. Så glad att hon kom till oss!!
Det blev ju lite väntetid mellan att vi pratade med läkaren i omgångar och tog prov och pratade med sjuksköterskan osv. 
Tess sa varje gång: "Leka nu?" och visst fick hon leka mellan gångerna i deras jättefina väntrum.
 
 
 
 
 
Det gjordes ett pricktest - för att se om hon tål Gandalf eller inte. 
Yey, hon tål katt!! Skönt det!
 
Summan av kardemumman av denna dag är att Tess har astma. Det känns så SKÖNT att få veta!! Nu får hon medicin som ska testas i en månad. Blir det ingen förändring ska en annan, starkare medicin sättas in. Förhoppningen är att detta ska göra att hon inte blir sjuk lika ofta och sova bättre. Hoppas hoppas hoppas!!! Astman kan dessutom växa bort! Hoppas hoppas hoppas!! 
Det kanske låter konstigt, men det känns så bra och jag är glad efter idag. Det är en lättnad att det finns en orsak till hennes mående och medicin att få. Om inte annat vet vi varför det är som det är. 
 
När vi kom hem och hade hämtat Seth på fritids sa jag: "Nu har vi en dyslektiker och en astmatiker här hemma... Vad är vi då, du och jag Stefan? Sköntheten och Odjuret kanske?" Då sa Seth: "Då är du skönheten, pappa!" What!!?? Haha. Vem är på min sida här va??!! Haha.
 
Nu ikväll har vi firat lite Valborg med grannarna! 
En suddig Groupie. 
 
Jag och Jonas tog med oss barnen till brasan. Stefan la Tess under tiden och Alex höll sig hemma. Det var klokt av dem att inte följa med. Det var rätt så trist väder...
Blä! 
 
Barnen var ju lika glada för det förstås :). 
 
Vi värmde oss vid brasan.
 
Det är ju vackert med eld alltså...
 
Det fanns lite grejer för barnen att göra, men vi var nog där ca 40 minuter, sen gick vi hem. Det var lite för kallt och det kommer bli sent för Seth imorgon, så det var läge att han kom i säng nu ikväll. 
 
Hoppas du har en fin Valborg!! 
Kram kram

Kommentarer
Postat av: Lisa

Åh, så skönt att få veta! Vi har ju som sagt en 4.5-åring som alltid hostat och aldrig sovit. Hon fick diagnosen astma för ett par månader sedan. Hon medicinerar nu och hostar nästan ingenting och sover bättre Hon orkar också leka på ett helt annat sätt; hon klättrar när vi är i lekparken och orkar leka och plaska när vi är i badhuset. Vi hade aldrig gissat på astma. Dock blir hon fortfarande väldigt dålig vid infektioner men hon hostar iaf inte så hon kräks. Hoppas verkligen att ni nu får till en medicinering som funkar! Det kan kräva lite experimenterande men till slut så hittar man något som funkar. Vår dotter blev märkbart bättre efter någon veckas cortisonbehandling. Vad har ni fått för mediciner? Trist med astma men så glad för er allas skull att ni nu kanske kan få till en förbättring!! Synd att ni inte ska till Nyhem. Om ni vill så får ni gärna hitta ett tillfälle att komma till Strängnäs:-). Fredrik tycker också att det vore trevligt!

Svar: HEJ!! Det var när du berättade er historia som jag fick lite hopp om att Tess kan få hjälp!! Vi "hoppades" att det skulle va astma, just för att hon kan få hjälp.
Vore supernice att ses!!! Vi får kolla på tid! Ni är sjukt välkomna till oss också!!!
Kram
Maria

2015-04-30 @ 22:23:52
Postat av: designhappens

Så skönt att ni fått en diagnos och med rätt behandling borde livet bli lite lättare, framför allt för Tess men för er andra också/ Kram Maria

Svar: Ja det är jätteskönt! Inte att hon har astma, men att få veta det 😊 Hoppas du har en bra helg!!!! kram kram
Maria

2015-05-01 @ 09:11:08
URL: http://www.designhappens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0