Dyslexi

"Pochen med ch
stocken med ck
förlåt men hur ska ni ha det?
Tjejer med tj
Kjolen med kj
eller är det tvärtom? Hjälp mig hur var det?
Ladda pilada
Skapa skada
jag har svårt att se skillnaden.
Med Ä stavas vän
Med E igen
och med båda kan man stava män/men.
 
Är det ett eller två S i hiss?
Dyslexi är piss
Hur stavar man till nice?
Dyslexi är bajs.
 
Hur stavar man till dyslexi?
D Y S L E X I
Tack så mycket kära ni
Tack så mycket, men det struntar jag i."

Vera Nord
 
Denna låt finns på Spotify. Lyssna gärna på den. Vera Nord är jätteduktig och har härliga texter!!
 
Ja, såhär har alltså Seth det... 
 
I torsdags åkte vi till Södertälje för att träffa en logoped som skulle göra en dyslexiutredning på Seth. I Örebro är det nämligen närmare två års väntetid för att göra en dyslexiutredning och vi vill inte vänta två år. Så vi ringde vårdslussen och fick en tid direkt i Södertälje. 
Stefan skulle också har varit med, men låg ju hemma i hög feber. Seth var lite pirrig, men också förväntansfull. Jag var med en stund i början och sedan jobbade de på själva. Logopeden, Britta, berömde Seth väldigt mycket i att han är samarbetsvillig, artig, rolig att jobba med osv. Ja, sån är han verkligen! Han kan allt va bångstyrig också, men det är han med oss, inte andra.
 
De jobbade på hela förmiddagen och sen åt vi lunch med Zara. Sååå roligt att vi fick till det att ses en stund!! När vi kom tillbaka från lunchen gick Britta igenom testresultaten med oss. Normalt sett får man ett återbesök då hon går igenom resultatet, men eftersom vi åkte från Örebro gjorde hon iordning det under lunchen och så fick vi svar direkt. Hon sa att det är en tydlig dyslexidiagnos och "bara" det. Inga läsförståelsesvårigheter eller så. 
I Örebro får man inte längre några hjälpmedel utskrivna vid dyslexi, men Britta kan skriva ut till oss. Hihi. Så vi ska tillbaka om några veckor och få lite dataprogram, som är en hjälp för Seth. Suveränt!! 
Britta var också mycket imponerad över hur Seths skola redan satt in resurser och hjälp för honom. Jag tror jag sagt det förut, men jag säger det igen. Vi är SÅ nöjda med Seths skola och Tess förskola! Är otroligt tacksam för att de får gå på den och att den är så bra!!

Seth var nöjd och glad och tyckte det var skönt att få veta. Vi har pratat om att kungen, prins Carl-Philip, kronprinsessan, Steve Jobs, Ariana osv har dyslexi. Ariana letade jag reda på för att hitta någon som Seth kan känna igen lite mer. Hon är en disneystjärna och med i två av de program på Disney Channel som Seth tycker om att titta på. De har pratat om det i skolan och berättat det för klassen tillsammans med specialläraren och Seths mentor.

Dyslexi är ju ärftligt, men ingen av oss har det och ingen annan i nära familjen, vad vi vet. Däremot har jag en syssling som också har det, så visst finns det i familjen, men långt ifrån. Vi lär oss nu hur vi ska hjälpa Seth på bästa sätt, eftersom vi inte har erfarenhet av det själva. Han är otroligt skön och "easy going" och tar saker som de är. Vi kan lära oss mycket av honom!! 
 
Om du undrar, så är han helt ok med att jag berättar om detta! Annars skulle jag inte göra det. Han har inga problem att prata om det och det tror jag beror mycket på att vi normaliserat det hela tiden och att skolan sköter det så bra! 
 
Vera Nords Dyslexilåt har vi lyssnat mycket på och skrattat åt. Den är så bra. Han tycker nog egentligen inte att Dyslexi är bajs, men det är ju ganska roligt att få sjunga så ;). Haha.
 
Älskade, underbara kille!!
 
Nu ska jag säga hej till min kudde. Har ju varit på keramiken ikväll och njutit och haft det bra, men nu är det dags att säga god natt. Ja, just det. Herr Migrän försvann under natten, tack och lov. Jag har varit lite påverkad idag, sådär som man kan vara dagen efter ett anfall, men jag har kunnat jobba och fungera något sånär normalt. 
 
Kram kram
 
 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Underbara kille ❤❤❤
Finns en nära som oxå har diagnosen 😕
han tar det hela så coolt att det kommer gå superbra för honom.
Love U all ❤❤❤

Svar: Du e oxå cool 😘
Maria

2015-04-28 @ 23:40:55
Postat av: Lovisa

Seth är en kämpe! Det här fixar han galant😘 Skönt att det finns bra hjälp att få för att underlätta under skolåren👍🏼 Kram på er allihopa❤️

Svar: Tack!!! Och stort tack för presenten till Stefan!! SÅ uppskattat!!! Ni är bäst!Kram
Maria

2015-04-29 @ 15:36:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0