A walk down memory lane och blommor

Hej hej.
Idag har vi haft en ljuvlig dag, med härligt solsken, en hel del blåst och en go tur i naturen, där pappa bla visade var hans gammelmorfar bodde och var min farmor växte upp. Jätteintressant och roligt!! Jag är glad att vi fick en eftermiddag tillsammans på det sättet! Det betydde mycket!!
Och naturen!! Kinda, kommunen jag vuxit upp i och som mamma och pappa bor i, är så sjukt vacker - särskilt på våren/försommaren!
 
Jag har massa bilder från igår också, men det får bli ett inlägg imorgon med dem istället :)
Här kommer dock lite från dagens skörd. Håll till godo :).
(Varning för måååååånga blombilder...) 
 
Efter att ha tittat på huset där min farmor bodde sina första år (tog inget kort på det) stannade vi till i Horn och åt glass. Blåsigt och lite kallt, men mysigt. Pappa berättade att när farmor och hennes syskon bodde i det huset höll farmors syster på att dö i någon sjukdom. Deras pappa jobbade ca 4 mil bort och när han nåddes av budet att dottern kunde dö cyklade han de fyra milen hem i snön. Detta måste ju alltså ha varit på 20 talet. Tänk vilken skillnad nu, nu ringer man i en mobiltelefon och kan nå varandra snabbt och måste man åka till sitt barn, går försäkringskassan in och ger ersättning. Farmors pappa fick ingen ersättning för förlorad inkomst inte. Som tur var överlevde farmors syster och lever än idag. 
 
Snygg "stolpe", eller vad man nu kallar det, till kedjan som fungerade som ett litet staket...
 
Jag vet inte, men jag kände inte för att gå på toaletten här... haha.
 
Sen for vi vidare till där min pappas gammelmormor och gammelmorfar bodde under lång tid. Huset finns inte kvar, men en kopparskylt talar om att de var de sista ägarna innan huset revs. Pappas gammelmorfar var enda barnet av 7 syskon som stannade i Sverige. De andra flyttade alla till USA. Eftersom han var yngst, stannade han hemma och tog hand om mamman, som var ensam kvar i livet. Han hade biljett och allt färdigt för att åka till USA, men ändrade sig och valde att stanna hemma. Tur för mig haha. Annars hade ju inte just jag funnits...
 
Sen åkte vi till det hem, min farmor är uppväxt i. Det fanns inte heller kvar mer än en kopparskylt, men wow vilken miljö att växa upp i!
Seth filmar morfar när han berättar. Seth tyckte det var jätteintressant och ville ha med allt på film :).
 
Här stod huset hon växte upp i. 
 
Jag tog ett panoramakort på området, men det gör det inte rättvisa. Det var jättevackert, med körsbärsträd i blom och en sjö som skymtade längre ner osv. Ni får ta mitt ord på att det var fint, eftersom bilden inte räcker till :).
 
När vi även passerat förbi skolan hon gick i och lite andra platser från hennes barndom , så stannade vi till i Idhult, ett naturreservat i Kinda, som jag gärna åker till på försommaren. Där växer bla orkidén Adam och Eva. En sällsynt och vacker växt.
 
Adam och Eva. 
 
Fika i blåsten. :)
Älskade ungar!!
 
Me and my kids...
 
Mandelblom, with a view...
 
Mer mandelblom... 
 
Adam och Eva. 
 
Underbara kids!!
 
Hoppetossan själv...
 
Panoramabild igen för att försöka få med den underbara vyn och naturen!
 
Är detta Adam eller Eva? Jag tänker att denna är Adam och den gula Eva... 
 
Busfrö.
 
:)
 
 
Viol...
 
Hoppetossan igen. 
 
Och igen...
 
Och igen...
 
Tess gick och satte sig hos morfar då och då och fikade. Man får ta det i etapper, för man har inte tid att sitta och fika allt på en gång när man är två år. 
 
Hon ville vara med och hoppa, precis som Seth. Tur att mormor kunde hjälpa till, för Tess tror att hon klarar allt som Seth gör och förstår inte att hon är mer än sju år yngre än honom... (Jag försökte hjälpa henne, men det dög inte! Det var mormor som gällde). 
Mer hoppande.
 
Tess ska hoppa...
 
<3
 
Älskade busunge! Vad mycket glädje han sprider omrking sig! Vilken välsignelse han är i mitt liv!
 
Ännu mera blommor. 
 
 
 
 
 
 
Och så till sist en bilgrouopi. Det är tyvärr bara Tess hand som syns, men hon kom med iaf :). 
 
Hjälpes vad mycket kort, men det är svårt att låta bli, när det är så vackert!! Jag ÄLSKAR att vara i vacker natur!! 
 
Nu önskar jag en god natt och imorrn kan jag utlova ännu fler bilder haha. 
Stor stor kram!!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Maria! Vilka härliga bilder Du visar! Både på barn, vuxna och natur. Hälsa väldigt mycket till mamma och pappa och mormor och morfar. Kram/Berith

Svar: Hej hej. Tack!! Jag ska absolut hälsa dem :).
Och jag tror säkert de hälsar tillbaka :).
Kram
Maria

2015-05-16 @ 09:53:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0