Tess

Tess har varit sjukskriven halvtid hela mars och kommer fortsätta vara det månaden ut. Sedan får vi se. Hon har varit/är trött, haft ont i kroppen, varit känslig och ledsen och inte alls sig själv långa stunder under dagen. Detta gör att hon inte orkar hela dagar på förskolan. Vi har ju kontakt med barnmottagningen Stora Holmen hela tiden. Nu har vi fått veta att hon har låg produktion av ett hormon i kroppen, vilket beror på att hon får så mycket kortison när hon är dålig. Vi ska inte ge lika mycket sådan medicin längre utan har fått en annan medicin och vi kan ge kortison till viss del när hon är sjuk. Får hon krupp och blir riktigt dålig av det komer vi dock få åka till sjukhuset för vi kommer inte kunna sköta det hemifrån längre. Dessutom syntes det på proverna att hon haft en rejäl infektion i kroppen någon gång efter jul och denna sitter i och gör henne trött och hängig. Det kan ta flera månader innan man är pigg efter en sådan infektion, enligt vår läkare. 
Tess kommer få göra ytterligare undersökningar som ingår i den utredning hon står i för att förstå vad som gör att hon är sjuk så ofta och mycket och som gör det så svårt för henne att andas. 
 
Vår tappra tjej. Jag är glad för vår vård i Sverige och att vi tas på allvar. Det kan vara så att hon "bara har det såhär" och att det växer bort, men det är bra att det kollas upp om det kan vara något annat, som behöver åtgärdas. 
 
Älskade, underbara unge!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0