Vart är vi på väg?

Idag läste jag en liten notis i tidningen Dagen. Där berättas det att en kvinna i Pakistan har dömts till döden, för att hon vägrar att avsäga sig sin kristna tro. Hon har dömts för hädelse.
Oh, jag blir så ledsen enda in i själen. Varför får inte människor tro på det de tror på? Hur kan man bli dömd till döden för att man tror på Jesus istället för Muhammed??
Vi i Sverige skickar tillbaka kristna irakier till ett land där kristna får kämpa för sin överlevnad. Är det rimligt?? Jag tycker inte det. Vart är vi på väg, när vi gör så?

Jag är så tacksam över att få leva i Sverige där vi har religonsfrihet och yttrandefrihet. För mig är det så självklart att få tro på det jag tror på och att du tror på det du tror på - ingen behöver bli förföljd eller dödad pga tro, kristen, muslim, hindu eller vad man nu är.
Då är det också självklart för mig att vi i Sverige, som har det bra, trots ekonomisk kris över världen, hjälper de utsatta! Innebär det att ge uppehållstillstånd till kristna eller muslimer som förföljs, så bör vi göra det... Vi kan och bör hjälpa de utsatta oberoende av vilken religon de tillhör eller varför de nu blir förföljda.

Vi har det bra i Sverige!!!
Visst finns det människor som lider och har det svårt här, men vi är ett av världens rikaste länder, vi har ett fantastiskt socialförsäkringssystem, vi har fantastisk sjukvård osv. Vi är fria på så många sätt och borde dela med oss av detta!!

Detta var några av mina funderingar denna dag...
Kramar

Kommentarer
Postat av: E-K

Håller helt och hållet med dig!

2010-11-10 @ 19:24:20
Postat av: Cissa

Ja, vi lever verkligen i ett fantastiskt land! Och vi har faktiskt råd att dela med oss oavsett vad många säger!

2010-11-11 @ 20:04:15
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0