Bönesvar

Seth och jag ligger och myser och tittar på Bolli i källaren/gillestugan (gillestuga låter ju faktiskt trevligare)... Stefan mår mycket bättre i magen och det var inte vanlig magsjuka utan något annat. Men för att inte ta några risker så har jag valt att sova med Seth i gillestugan för att minimera risken för att bli smittad... Vi sov här natten till idag också och Seth bönade och bad att vi skulle göra det en natt till och jag är inte den som är den sådär ;)

Vet du, jag glömde ju berätta om Seths ögon. För nästan en vecka sedan berättade jag att Seth hade fått ögonfluss och när han somnade var han rejält svullen, röd och geggig. Som alltid bad vi kvällsbön och jag bad för hans ögon också. När han vaknade var flussen helt borta! Jag har aldrig varit med om att det gått bort så fort. Vi fick bönesvar helt enkelt. Nu vet ju jag att alla ni som läser här inte tror som jag... men jag tror verkligen att det var Gud som tog bort flussen från Seth.

Detta med bönesvar kan skapa mycket reaktioner, frågor och funderingar. Varför får man inte alltid bönesvar? Vad väljer Gud att svara på? osv... Jag har inget bra svar, mer än att Gud är större än oss. Har ni sett filmen "Bruce Almighty"? Där får ju en människa vara Gud för ett tag och han väljer att svara "ja" på allas böner. Det blir inget bra...
Jag har inget svar på varför vissa inte blir friska och andra blir det. Varför vissa får jobb och andra inte. Jag har inget svar på varför vår Silas inte fick leva... Det jag vet är att Gud är med i allt som händer och bär en genom allt. Vi bor i en värld som inte är perfekt, men vi är aldrig ensamna i den! Jag tror dessutom att Gud svarar på många fler av mina böner än jag är medveten om, eftersom jag kanske förväntar mig ett svar, men Gud svarar på ett annat sätt. Men när jag får ett så konkret svar som när Seths ögon blev bra så fort, då väljer jag att se att det är Gud och inte "tur".

Nu har jag bara en arbetsdag kvar denna vecka :) Vad skönt! Sedan börjar väl det som kallas "oxveckorna"... Får se hur vi kan lysa upp tillvaron under dessa veckor. Ja, något ska nog gå att hitta på. Se till att umgås extra med familjen, pyssla lite, umgås med vänner, ja, det finns mycket man kan göra :)

Ta hand om dig!


Kommentarer
Postat av: Marie Breskic

Vad gäller sjukdom utgår jag alltid från att Gud alltid vill hela, men det finns saker som hindrar helandet från att så att säga nå fram till oss. Det har hänt mer än en gång, senast natten som gick, att jag har bett för mina barn och de har blivit friska inom loppet av någon timma. Ena stunden feber och andra stunden inte ett spår av feber, ena stunden kräksjuka och andra stunden helt frisk och hungrig. Det har också hänt att jag har bett för barnen och vi har fått uppsöka läkare och ta mediciner. Skönt i alla fall att Seth blev frisk!



2011-01-05 @ 20:52:50
Postat av: Annika

Kompisen och jag pratade bönesvar igår, ditt inlägg blev en perfekt sammanfattning för vad vi tillslut kom fram till att vi trodde och tänkte. Lustigt!

2011-01-06 @ 20:47:40
URL: http://mammamargit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0