Tala om vad du tycker...

Nu har jag gått och funderat en hel del igen :) Ett bra tag har jag funderat på detta med att uppmuntra de människor som finns omkring mig. Detta aktualiserades igen nu när den tragiska branden var och Per Oscarsson och hans fru omkom. Många människor har uttalat en enorm sorg och berättat om vilken bra människa han var och vad han gjorde som var bra osv. Det är ju fantastiskt att människor uttalar sig om detta tycker jag. Det jag funderar på är; hur mycket av allt detta positiva fick han höra när han levde? Hoppas han fick höra det då också!
När någon inte finns mer här på jorden pratar man ofta om allt det fina och bra personen har gjort och var. Det är bra för det är till tröst för alla som sörjer. Men för den som inte lever längre spelar det ju ingen roll. Den personen borde få höra allt det där fina när han/hon finns här, eller hur?

Har vi något positivt att säga till människor i vår närhet, så borde vi ju säga det. Allt det där som gör personen speciell och som man gillar med den, borde den ju få höra - när den fortfarande finns här. Jag erkänner att jag inte lever helt upp till det jag själv skriver här, men jag försöker. Jag tycker det är jätteviktigt att tala om för människor när jag gillar det de gör, vad de betyder för mig osv, men jag kan bli bättre på det!

I samma tema funderar jag även på vad jag gör här i världen för att göra skillnad. Vad kommer människor komma ihåg mig för när jag bor i himlen? Jag vill vara en människa som gör skillnad. Helst skulle jag ju vilja vara som Martin Luther King, som gjorde historisk skillnad för miljoner människor, eller som Nelson Mandela, men det är nog att drömma för stort. Man ska drömma stort, det är inte det jag menar, för många människor kommer göra historisk skillnad i världen, men jag är nog inte en av dem... Däremot kanske jag kan göra skillnad för människor som finns i min närhet. Det är i alla fall min dröm. Att få vara med och göra en positiv skillnad i människors liv.

Är det knasiga funderingar, eller vad tänker du?

Jag menar verkligen INTE att låta självgod. Hoppas du inte uppfattar mig sådan utan förstår att detta är mina funderingar och min önskan.

Kommentarer
Postat av: Minna

Håller med dig. Tycker också vi borde bli bättre på att tala om när vi tycker någon gör något bra osv. Jag försöker göra det, tala om när någon gör något bra eller uppmärksamma om de har klippt sig, gått ner i vikt, att jag tycker om personen och varför men precis som du skriver kan även jag bli bättre på det.

2011-01-11 @ 20:16:22
URL: http://tjejmamma.blogg.se/
Postat av: Mummen

Håller med dej helt och hållet.

Jag tycker du är duktig på att uppmuntra och visa kärlek. Fortsätt så.

Kram, kram

2011-01-12 @ 11:45:40
URL: http://mummen.blogspot.com
Postat av: E-K

Du lever som du lär, Mia! <3

2011-01-12 @ 19:50:35
URL: http://emmakaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0