Vit jul

Idag har jag läst en bra text från Marcus Birro, gällande att låta alla barn få en vit jul, alltså en jul då de vuxna i deras närhet inte dricker alkohol. Gå gärna in och läs hans inlägg.
Han skriver om de barnen som inte växer upp i missbrukarhem, utan de med "vanliga" föräldrar, som dricker alkohol på ett "normalt" sätt. Men barn far illa, så är det. Barn far illa när föräldrar förändras pga alkohol. I denna fråga viker jag mig inte en tum. Jag vet att inte alla håller med mig och det är självklart ok, men jag står fast i min åsikt. Alkohol och barn hör ALDRIG ihop! 
Jag är så glad och tacksam för att jag vuxit upp i ett hem där man inte dricker alkohol. Jag har aldrig behövt vara rädd för att mamma och pappa skulle förändras pga alkohol, eller att de skulle börja bråka pga alkohol. Jag har haft en grymt trygg och bra uppväxt på alla sätt. 
Däremot jobbar jag ju dagligen (förutom nu när jag är sjukskriven) med människor som har växt upp med föräldrar som dricker alkohol, antingen i missbruk eller bruk. 
Så detta har jag legat här hemma och tänkt på under dagen och så blev jag så glad när Örebroarn kom idag. En lokal tidning, som kommer gratis då och då. Såhär såg framsidan ut:
 
"Många barn far illa under julen. Önskar en jul utan fylla".
 
Så jag önskar ALLA barn en vit jul!!
 
Imorgon slutar Seth skolan för detta år. Han får ett helt jullov i år, eftersom jag är hemma. Jag vet att jag är sjukskriven, vilket ger honom rätt att vara på fritids, men jag tycker att det kan vara skönt för honom att ha lov. Dessutom är ju Stefan hemma lite mer i mellandagarna (förutom över nyår då han är på Unite över nyår). Hade han varit tre år, kanske jag inte hade orkat ha honom hemma hela dagarna och han hade inte orkat ha en så illamående och trött mamma, men nu är han ganska självgående och otroligt smidig att ha hemma. Vi får försöka hitta på lite kuliga grejer om dagarna, även om jag mår dåligt. Ja, ja, jullov blir det iaf i år. 
 
Jaha, jag tror jag brukar skriva om detta med vit jul, inför jularna, men det är en fråga jag brinner för väldigt mycket, som du nog förstår. 
 
På tal om något helt annat, så träffade jag läkare idag igen för vidare sjukskrivning. Jag vet ju att några av er som kommenterat här förut hade jobbiga graviditeter, så jag tänker att jag inte är så unik, men ändå så känns det som att jag blir behandlad med lite skepsism, eller vad man ska säga. Som om läkaren aldrig träffat någon som mej tidigare. Men det var ju lika när jag var med Seth och de veckor jag var med SIlas, så jag är inte särskilt förvånad. Och jag tycker inte att jag borde vara ensam med att må dåligt såhär långt in i graviditeten. Men jag blir ju iaf sjukskriven utan att bli ifrågasatt om det behövs och det är ju skönt. Läkaren frågade idag hur länge jag trodde att det här skulle hålla på... Ja, vad svarar man på det. Antagligen till april när Gnutten kommer, men jag vet ju inte. Jag kan ju liksom inte bestämma över det. Något positivt var att han sa att jag kan äta ännu mer illamåendemedicin om jag vill utan att det är någon fara. Äter ju redan dubbel dos, men det var skönt att höra att jag kan ta mer, de dagar som är extra besvärliga. Det som är synd bara är att jag får väldiga myrkryp i benen och blir grymt trött, men det är det värt för att få lite lättnad av illamåendet. 
 
Önskar dig en skön kväll!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Cissa

Jag håller med dig helt och fullt, det är en vit jul som gäller! Precis som du säger, barn ska inte behöva uppleva att mamma, pappa, farfar eller morbror förändras och blir konstig. Precis så hade mina stora barn det när de var små. Mitt ex och hans släkt tycker att det hörde till att ta både en och fyra julgroggar på julafton. Detta gjorde att jag mådde jättedåligt inför de jular vi skulle fira med dem, för jag visste att barnen skulle bli ledsna och rädda. Exets alkoholvanor var en starkt bidragande orsak till att jag till slut valde att lämna honom.

Jag hoppas innerligt att alla barn kan få en vit jul!

Kram

2012-12-19 @ 21:26:55
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0